V. Zelenskis paneigė, kad rusų pajėgos užėmė kaimą Sumų srityje

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį paneigė, kad Rusijos pajėgos užėmė kaimą rytinėje Sumų srityje.

Rusijos Čečėnijos regiono lyderis Ramzanas Kadyrovas sekmadienį pareiškė, kad rusų pajėgos užėmė pasienio kaimą Ryživką.

Rusijos gynybos ministerija kol kas nepateikė jokių komentarų, o vietos pareigūnas Ukrainoje paneigė šį R. Kadyrovo teiginį.

V. Zelenskis sakė, kad Ukrainos pajėgos visiškai kontroliuoja Sumų sritį ir kad ten veikiančios Rusijos diversinės grupės buvo sunaikintos.

„Kalbant apie Ryživkos kaimą, ten okupantas bandė vykdyti propagandinę operaciją. Šiandien ryte Rusijos vėliava kaime sunaikinta, okupantų ten nėra“, – sakoma socialiniuose tinkluose paskelbtame V. Zelenskio pareiškime.

Jis pakartojo, jog kovos Donecko srityje yra itin sunkios ir kad Ukrainos pajėgos daro viską, kad stabilizuotų savo pozicijas.

Prie šiaurinės Ukrainos sienos esančioje Sumų srityje nuo karo pradžios 2022 metais nebuvo didelio Rusijos sausumos puolimo.

R. Kadyrovas socialiniame tinkle „Telegram“ anksčiau sakė, kad jo bataliono „Achmat“ kovotojai „kartu su kitų Rusijos dalinių kariais vykdė taktines operacijas ir išlaisvino iš priešo dar vieną gyvenvietę“.

„Dėl didelio masto suplanuotų puolamųjų veiksmų Ukrainos pusė patyrė didelių nuostolių ir buvo priversta atsitraukti“, – pridūrė jis.

Vietos savivaldybės vadovas ukrainietis Jurijus Zarko vėliau paneigė, kad Ryživka buvo užimta, ir valstybiniam transliuotojui „Suspilne“ sakė, kad kaime nėra Rusijos karių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių