Ukraina tikisi iki metų pabaigos iš įšaldyto Rusijos turto gauti 35 mlrd. eurų pajamų

  • Teksto dydis:

Ukrainos vyriausybė tikisi, kad Europos Sąjungos Taryba artimiausioje ateityje patvirtins sprendimą skirti Ukrainai 35 mlrd. eurų dydžio finansinę pagalbą iš įšaldyto Rusijos turto ir tokios lėšos bus suteiktos dar iki 2024 pabaigos, Ukrainos ministrų kabineto posėdyje pasakė Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalas.

„Nuolatiniai Europos Sąjungos valstybių narių atstovai sutarė skirti Ukrainai specialią finansinę pagalbą, kurios dydis siekia 35 mlrd. eurų ir kuri bus suteikta iš įšaldyto Rusijos turto. Ukrainai tai yra didelė pergalė, kurios siekėme daugiau nei dvejus metus. Esu dėkingas mūsų partneriams iš Europos už šį teisingą ir drąsų sprendimą. Tikimės, kad ES Taryba jį patvirtins artimiausioje ateityje“, – atkreipė dėmesį D. Šmyhalas.

Jo teigimu, šios lėšos suteiks Ukrainos vyriausybei galimybę nuo 2025 finansinių metų pradžios pilnai finansuoti prioritetines išlaidas.

Primenama, kad 2024 m. spalio 9 d. Europos Sąjungos Taryba pasiekė susitarimą dėl Ukrainai skirtos finansinės pagalbos paketo, kurį sudarytų ir neeilinė iki 35 mlrd. eurų dydžio makrofinansinės pagalbos paskola, o ES ir Didžiojo septyneto suteiktas iki 45 mlrd. eurų vertės paskolas grąžinti Ukrainai padėtų bendradarbiavimo teikiant paskolas mechanizmas.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojeįšaldytos Rusijos lėšoskonfiskacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių