V. Putino apsauga perėjo į naują lygį: jo lėktuvą Rusijoje pradėjo lydėti naikintuvai

  • Teksto dydis:

Panašu, kad Rusijos specialiosios tarnybos sustiprino ir taip griežtas saugumo priemones, taikomas prezidentui Vladimirui Putinui. Pastebėta, kad Rusijos prezidentas šalies teritorijoje pradėjo skraidyti lydimas naikintuvų.

Kaip pranešė agentūra „Agentstvo“, V. Putinas antradienį atvyko į Jakutską. Miesto gyventojai nufilmavo bent vieną naikintuvą Su-30SM, lydintį prezidento lėktuvą.

Agentūros duomenimis, tai pirmas vizualiai patvirtintas atvejis nuo karo pradžios, kai per vizitą Rusijoje V. Putino valdyba buvo lydima karinių lėktuvų. Anksčiau naikintuvai prezidentą lydėjo tik užsienyje.

Žiniasklaida nuolat rašo apie naikintuvus, lydinčius V. Putiną per tarptautines keliones. Pavyzdžiui, 2023 m. gruodį Rusijos gynybos ministerija paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuoti naikintuvai, lydėję V. Putino lėktuvą skrydyje į Jungtinus Arabų Emyratus (JAE).

„Regionas neramus, ir jei JAE ir Saudo Arabija yra stabilios, saugios šalys, tai aplinka, šalia esantis regionas, tikrai pilnas pavojų ir nenuspėjamumo“, – tada aiškino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

Kiek anksčiau „The Moscow Times“ pranešė apie sugriežtintas saugumo priemones, taikomas V. Putinui.

Kaip teigė vienas Rusijos pareigūnas, šių metų gegužės 9 d. Pergalės dienos renginiuose V. Putinas po savo paltu dėvėjo neperšaunamą liemenę.

„Kremlius labai rimtai žiūri į V. Putino saugumą. Jį saugo visa armija matomų ir nematomų sargybinių“, – „The Moscow Times“ sakė pareigūnas.

Prezidentas turi asmeninius šefus, kurie visada keliauja su juo.

Kremlius buvo ypač budrus po Japonijos ministro pirmininko Shinzo Abe nužudymo 2022 m. ir praėjusį mėnesį įvykusio pasikėsinimo į Slovakijos premjero Roberto Fico gyvybę.

„Saugumo priemonės yra standartinio lygio“, – gegužę po pasikėsinimo į R. Fico žurnalistams sakė D. Peskovas.

Specialiosios tarnybos kontroliuoja praktiškai visus V. Putino gyvenimo aspektus. Kremliui artimas šaltinis pasakojo, kad nešiojamoje laboratorijoje tiriama, ar prezidento valgiai nėra užnuodyti.

„Prezidentas turi asmeninius šefus, kurie visada keliauja kartu. Maisto produktai taip pat atnešami su juo“, – „The Moscow Times“ aiškino šaltinis.

Tačiau net ir tada su V. Putinu keliauja speciali karininkų grupė, kuri patikrina visus valgius prieš prezidentui atvykstant.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tu Labuse net savo šešelio bijai

O tu Labuse net savo šešelio bijai  portretas
100

kacap

kacap portretas
tigi putlerHUILO bijo ore susudurti su ukropų modifikuotais-šarvuotais uodais. Va taip.

?

? portretas
Bijo karmos karma vis tiek ateis ?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių