V. Putino reklaminis stendas kelia grėsmę: Rusijos sienos nesibaigia niekur

  • Teksto dydis:

„Rusijos sienos nesibaigia niekur“, – tokia Rusijos prezidento Vladimiro Putino žinutė pasirodė netoli Estijos sienos ir Maskvoje.

Nuotrauka su V. Putino reklaminiu stendu platformoje „X“ pasidalijo BBC redaktorius Steveas Rosenbergas.

„Šįryt pakeliui į darbą elektroniniame stende puikuojasi tokia V. Putino citata: „Rusijos sienos niekur nesibaigia“, – pirmadienį paskelbė. S. Rosenbergas.

Po šia citata rašoma, kad V. Putinas apie tokius Rusijos pasiekimus pasisakė 2023 metais.

Kaip rašo „Newsweek“, V. Putinas teigė, kad pirmą kartą tokį komentarą išsakė per susitikimą su buvusiu JAV prezidentu, kurio pavardės neįvardijo.

„Žinoma, tai buvo pasakyta juokais, kai jis pažvelgė į Rusijos Federacijos žemėlapį“, – sakė Rusijos prezidentas ir paaiškino, kad ši frazė turi civilizacinę prasmę, nes „rusų pasaulis turi globalų charakterį“, su Rusijos piliečiais ir jų kalba visuose žemynuose.

„Rusija neturi sienų, bet neturi ir kitos civilizacijos“, – sakė V. Putinas, turėdamas omenyje Indiją ir Kiniją ir jų diasporas bei tai, kad daugelio šalių tautos „persidengia ir sąveikauja viena su kita“.

S. Rosenbergo įrašas „X“ sulaukė 3 mln. peržiūrų.

Žinoma, tai buvo pasakyta juokais, kai jis pažvelgė į Rusijos Federacijos žemėlapį.

Vakarams diskutuojant, ar ir toliau teikti finansinę paramą Kijivui, kyla susirūpinimas dėl Rusijos keliamos grėsmės Europai. Ypač tada, kai V. Putinas pabrėžia rusakalbių mažumų apsaugą kaimyninėse valstybėse, pavyzdžiui, Baltijos šalyse.

Po S. Rosenbergo įrašu „X“ vartotojas Mell Hellem pareiškė, kad Rusijos pasienio mieste Ivangorode, priešais Estijos Narvos miestą, irgi atsirado tokia reklama, kurioje pavaizduotas V. Putinas su ta pačia citata.

Kad Rusijos sienos „niekur nesibaigia“ V. Putinas sakė dar 2016 m. Kaip tada pranešė BBC, Rusijos prezidentas sakė kalbą per televizijos transliuojamą geografijos studentų apdovanojimų ceremoniją.

„Tai buvo pokštas“, – tada teigė V. Putinas.

Jis klausė devynerių metų berniuko: „Kur baigiasi Rusijos siena?“ Berniukas jam atsakė, kad ji baigiasi „prie Beringo sąsiaurio“. Tada V. Putinas ir pateikė savo atsakymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių