V. Zelenskis pasirašė įstatymą, leisiantį daliai kalinių kovoti ginkluotosiose pajėgose

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pasirašė įstatymą, leisiantį daliai kalinių kovoti ginkluotosiose pajėgose su į šalį įsiveržusiais rusų kariais, skelbiama ukrainiečių parlamento interneto svetainėje.

Ilgą laiką prieštaravęs šiai priemonei ir kritikavęs Maskvos vykdomą kalinių mobilizaciją savo gretoms papildyti, Kyjivas neseniai apsigalvojo, Rusijai pasiekiant naujų laimėjimų mūšio lauke.

Praėjusią savaitę įstatymas dėl savanoriškos kalinių mobilizacijos buvo patvirtintas parlamente.

Į nuteistų piliečių, kuriuos bus leista pašaukti į kariuomenę, sąrašą neįtraukti asmenys, nuteisti už tyčinę žmogžudystę, seksualinę prievartą, narkotikų prekybą ir gamybą arba nusikaltimus nacionaliniam saugumui.

Remiantis parlamentinio antikorupcinio komiteto pasiūlymais, į kariuomenę taip pat negalės eiti įstatymų leidėjai ir aukščiausio rango pareigūnai, įkalinti už korupciją, sakė įstatymų leidėjas Jaroslavas Železniakas.

Pirmą kartą pasiūlymas parlamentui buvo pateiktas kovą, siekiant papildyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gretas tęsiantis karui su Rusija.

Ukrainos teisingumo ministras Denysas Maliuska teigė, kad Ukrainos kariuomenė galėtų papildyti savo gretas iki 20 tūkst. nuteistųjų, o ši priemonė taip pat padėtų sumažinti kalėjimų perpildymą.

Neseniai Ukraina taip pat sugriežtino kovos su šaukimo į kariuomenę vengimu priemones ir sumažino vyrų šaukimo į kariuomenę amžių nuo 27 iki 25 metų.


Šiame straipsnyje: Volodymyras Zelenskiskaras Ukrainojeįstatymaskaliniaiginkluotosios pajėgos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių