V. Zelenskis pranešė atvykęs į Vokietiją susitikti su O. Scholzu

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienio naktį pranešė atvykęs į Vokietiją derybų su kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu) ir kad dalyvautų Ukrainos atkūrimo konferencijoje.

„Kancleris Scholzas ir aš aptarsime tolesnę pagalbą gynybos srityje, Ukrainos oro gynybos sistemos plėtrą ir bendrą ginklų gamybą“ prieš šį savaitgalį Šveicarijoje vyksiantį svarbų taikos viršūnių susitikimą, rašė V. Zelenskis socialiniame tinkle „X“.

Berlynas neseniai leido Ukrainai naudoti Vokietijos ginklus smogti taikiniams Rusijoje, ilgą laiką atsisakęs tai daryti, bijodamas išprovokuoti karo su Rusija eskalavimą.

Po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį Vokietija atsisakė savo tradicinės pacifistinės pozicijos ir tapo antrąja pagal dydį karinės įrangos Kyjivui tiekėja po Jungtinių Valstijų.

V. Zelenskis antradienį ir trečiadienį dalyvaus Ukrainos atkūrimo konferencijoje, kurioje dalyvaus 10 ministrų pirmininkų, kitų vyriausybių ir privataus sektoriaus atstovų.

„Atsižvelgiant į Rusijos oro terorą, skubūs sprendimai Ukrainos energetikos sektoriui bus mūsų prioritetas“, – sakė V. Zelenskis.

„Taip pat susitiksiu su federaliniu prezidentu Franku-Walteriu Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu) ir Bundestago pirmininke Barbel Bas (Bėrbel Bas), taip pat aplankysiu karinę bazę, kurioje treniruojasi mūsų kariai“, – pridūrė jis.

Vėliau V. Zelenskis vyks į Šveicariją, kur dalyvaus konferencijoje dėl taikos Ukrainoje, kurioje dalyvaus 90 šalių ir organizacijų. Rusija nebuvo pakviesta, o Kinija nedalyvaus.


Šiame straipsnyje: Volodymyras ZelenskisOlafas Scholzasvokietijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių