Venesuelos opozicijos kandidatas išvyko iš šalies

  • Teksto dydis:

Venesuelos vyriausybė šeštadienį pranešė, kad opozicijos kandidatas Edmundo Gonzalezas Urrutia (Edmundas Gonsalesas Urutija), kuris tvirtina laimėjęs liepą įvykusius prezidento rinkimus, išvyko iš šalies ir paprašė prieglobsčio Ispanijoje.

E. Gonzalezas Urrutia mėnesį slapstėsi, nepaisydamas trijų iš eilės kvietimų atvykti į teismą ir teigdamas, kad dalyvavimas teismo posėdyje galėjo kainuoti jo laisvę.

„Prieš kelias dienas savanoriškai radęs prieglobstį Ispanijos ambasadoje Karakase, (E. Gonzalezas Urrutia) paprašė Ispanijos vyriausybės politinio prieglobsčio“, – socialiniuose tinkluose pranešė Venesuelos viceprezidentas, pridurdamas, kad Karakasas sutiko jį saugiai perduoti.

Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Albaresas (Chosė Manuelis Albaresas) socialiniame tinkle „X“ pareiškė, kad E. Gonzalezas Urrutia „jo prašymu“ išvyko Ispanijos karinių oro pajėgų lėktuvu, ir pridūrė, kad Ispanija yra „įsipareigojusi ginti visų venesueliečių politines teises“.

E. Gonzalezo Urrutios advokatas Jose Vicente Haro (Chosė Visentė Haras) taip pat patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad opozicijos kandidatas išvyko į Ispaniją, tačiau atsisakė pateikti daugiau komentarų.

Venesuela išgyvena politinę krizę nuo tada, kai valdžia paskelbė Nicolasą Maduro (Nikolasą Madurą) rinkimų liepos 28-ąją nugalėtoju.

Opozicija pasipiktino ir teigė turinti įrodymų, kad E. Gonzalezas Urrutia laimėjo didele persvara.

Įvairios valstybės, įskaitant Jungtines Valstijas, kelias Lotynų Amerikos šalis, taip pat ir Europos Sąjungą, atsisakė pripažinti N. Maduro nugalėtoju, jei Karakasas nepateiks išsamių balsavimo duomenų.

Po rinkimų Venesuelos prokurorai išdavė E. Gonzalezo Urrutios arešto orderį, nes jis tvirtino, kad teisėtai laimėjo rinkimus.

Venesuelos opozicijos atstovus gynęs advokatas Joelis Garcia (Džoelis Garsija) sakė, kad jei E. Gonzalezas Urrutia būtų apkaltintas viskuo, kuo jį kaltina vyriausybė, jam grėstų 30 metų laisvės atėmimo bausmė.

Valdžia tvirtina, kad N. Maduro buvo perrinktas trečiajai šešerių metų kadencijai, surinkęs 52 proc. balsų.

Opozicija paskelbė savo balsavimo protokolus, kuriuose, jos teigimu, E. Gonzalezas Urrutia surinko 67 proc. balsų.

Smurto protrūkis po rinkimų Venesueloje nusinešė 27 gyvybes, 192 žmonės buvo sužeisti, o vyriausybė teigia suėmusi apie 2,4 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Butinai

Butinai  portretas
Priglausti reiketu ji Lietuvoje pageitautina uz mokesciu moketoju pinigus gales kartu su Cicanovskaya tusintis

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel Venesuela isleido sita Amerikos ziurke? Kodel nepakore uz valstybes isdavima ir organizavus perversma?

Išvada

Išvada portretas
Ir vėl nepavyko perversmas ...iš pradžių kažkoks Gaidys, dabar Urutia.....Venesuela jums - ne Ukraina. Taip lengvai neįeisit...galės dabar kiauksėt kaip kokia tichanovskaja, kol gaus pinigų...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių