Somalio sostinėje per sprogimą prie viešbučio žuvo keturi žmonės

Somalio sostinėje Mogadiše prie didžiausio viešbučio penktadienį vakare islamistams susprogdinus užminuotą automobilį, žuvo mažiausiai keturi žmonės, pranešė pareigūnai.

Policija ir saugumo pajėgos nedelsdamos aptvėrė teritoriją aplink viešbutį „Maka al Mukarama“, kurį mėgsta pareigūnai ir verslininkai. Anksčiau policija buvo pranešusi, kad žuvusiųjų yra 11.

Somalio vyriausybės atstovas Ridwanas Haji Abdiwali pažymėjo, kad vakare surengtas išpuolis turi visus su „al Qaeda“ susijusio „Shebab“ judėjimo veiksmų požymius.

„Keturi žmonės žuvo, 15 sužeista“, – sakė jis ir pridūrė, kad po sprogimo sulaikytas vienas vyras, apsijuosęs mirtininko sprogmenimis.

Policijos pareigūnas įvykio vietoje minėjo 11 žuvusiųjų, o Mogadišo Madinos ligoninės medikas sakė, kad atvežti 22 sužeistieji.

Pasak Somalio prezidento atstovo, tarp žuvusiųjų yra vienas garsiausių šalies diplomatų – buvęs ambasadorius Londone Abdulkadiras Ali Dhuubas.

Mogadiše dažnai sprogimus rengia „Shebab“ kovotojai, kurie, nors yra išstumti iš sostinės, vis dar tebekontroliuoja dideles teritorijas šalies pietuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių