Čekijos policija paleido užsieniečius, kurie užpuolė savanorius ukrainiečius

Čekijos policija nepateikusi kaltinimų paleido visus penkis užsieniečius, kurie buvo sulaikyti Prahoje po išpuolio prieš savanorius ukrainiečius šeštadienį.

Kaip rašo „Ukrinform“, tai pranešė Prahos radijas, remdamasis ČTK.

Policija toliau tirią užpuolimą kaip teisės pažeidimą, sakė žurnalistams antradienį Prahos prokuratūros spaudos sekretorius Alešas Cimbala.

„Įvertinus šiuo metu turimus įrodymus, negalima daryti išvados dėl kurio nors iš sulaikytųjų baudžiamosios atsakomybės“, – patikino A. Cimbala.

Jis pridūrė, kad dabar tęsiamas išsamus bylos nagrinėjimas, pirmiausia – jos kvalifikacijos ir su incidentu  susijusių asmenų galimos baudžiamosios atsakomybės požiūriu.

Vienas užsienietis buvo sulaikytas incidento vietoje, kiti keturi – Prahos Vaclavo Havelo oro uoste.

Pasak prokuratūros atstovo, sulaikytieji buvo vienos iš ES šalių piliečiai. ČTK duomenimis, tai buvo Vokietijos piliečiai, kai kurie iš jų – kilę iš buvusios SSRS šalių.

„Atlikus reikiamus veiksmus, trys sulaikytieji buvo paleisti jau birželio 3 d. Du sulaikytieji buvo paleisti šiandien“, – pridūrė A. Cimbala.

„Ukrinform“ primena, kad šeštadienį, birželio 1 d., Čekijos sostinės centre, prie stendo „Prahos Maidanas“, aukas Ukrainai rinkusius savanorius užpuolė rusakalbiai užsieniečiai.

Pasak  nukentėjusios aktyvistės Elmiros Babajevos, savanorių labdaros organizacijos „Prahos Maidanas“ informacinę palapinę užpuolę rusai necencūriniais žodžiais koneveikė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir Ukrainą.


Šiame straipsnyje: Čekijaukrainiečiaikaras UkrainojeEuropos Sąjungavokietija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių