Dėl stichijos šėlsmo Lenkijos ugniagesiai gavo per 3 tūkst. iškvietimų, yra aukų

  • Teksto dydis:

Sekmadienį dėl stichijos šėlsmo Lenkijos ugniagesiai gavo per 3 tūkst. iškvietimų. Tai pranešė Valstybinė priešgaisrinė tarnyba.

Daugiausia incidentų užfiksuota Mazovijos vaivadijoje - 904 (Varšuvoje – 156), Varmijos Mozūrų vaivadijoje – 834, Palenkės vaivadijoje – 286, Kujavijos Pamario vaivadijoje – 269, Lodzės vaivadijoje – 249. Ugniagesiai dažniausiai buvo prašomi pašalinti audros išrautus medžius ir jų šakas iš gatvių, nuo pastatų ir automobilių.

„Lodzėje medis užvirto ant dviračiu važiavusios 60-metės moters. Ji mirė. Poznanėje moteriai sunki šaka smogė į galvą ir kojas – nukentėjusioji nugabenta į ligoninę. Varmijos Mozūrų vaivadijoje ant vyro užvirto medis, sužeistasis taip pat paguldytas į ligoninę“, – sakė Valstybinės priešgaisrinės tarnybos atstovas.

Dėl stipraus vėjo Varmijos Mozūrų vaivadijoje buvo evakuotos trys harcerų stovyklos, iš viso – apie 400 žmonių. Vėjas apvertė šešis burlaivius Gižycko apskrityje ir du Ostrudos apskrityje. Negocino ežere apvirtus burlaiviui, žuvo žmogus.

Varšuvoje dėl stipraus vėjo buvo uždarytas Karališkųjų Lazienkų parkas.


Šiame straipsnyje: Lenkijaaudros padariniai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių