Ekspertas įvardijo, kiek okupantų fronte reikia sunaikinti, kad Ukraina perimtų iniciatyvą

  • Teksto dydis:

Rusijai nepavyko surengti ilgai „reklamuoto“ didžiojo vasaros puolimo ir Ukrainai atsiveria galimybės antrą kartą šiame kare perimti iniciatyvą.

Kaip naujienų agentūrai UNIAN teigė karybos ekspertas Oleksandras Musijenka, esminė sąlyga yra kuo didesni kasdieniai okupantų nuostoliai.

„Šiandien mūsų gynyboje esančių pajėgų užduotis – daryti priešui tokius gyvosios jėgos nuostolius, kuriuos būtų sunku kompensuoti per vieną mėnesį. Dabar mes link to ir einame, nors dar gegužę, deja, negalėjome to padaryti. Priešas sugebėjo atgauti jėgas ir net užgrobti šiek tiek daugiau (teritorijos). O štai birželį ir tikėsimės liepą mes tai padarysime, kad rudenį jau sustabdytume priešą, kad jis nebegalėtų rengti tokio „šliaužiančio“ puolimo“, – sakė A. Musijenka.

Anot eksperto, ukrainiečiams, tuo pačiu metu, kai jie naikina gyvąją okupantų jėgą, būtina vykdyti antrąją sąlygą – telkti nuosavus rezervus, kurie esant palankiam laikui ir duotų galimybę perimti iniciatyvą fronte.

„Koks yra Rusijos sumanymas? Jie veikia per visą fronto liniją ir sekina mūsų rezervus, tai yra, pajėgas, kurios laukia priešo klaidos. Arba kol mes patys sukursime galimybę ir išstumsime priešą iš tam tikrų fronto ruožų“, – aiškino ekspertas.

Komentuodamas rusų puolimą, O. Musijenka teigė, kad jiems nepavyko pasiekti svarbiausių tikslų, todėl teko pereiti prie „šliaužiančio puolimo“ taktikos.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos puolimasnusotoliaikontrpuolimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių