ES siunčia Graikijai pagalbą kovojant su miškų gaisrais

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga pirmadienį pranešė, kad keturios šalys siųs ugniagesių į Graikiją po to, kai ši paprašė pagalbos kovojant su Atėnų priemiesčiuose siautėjančiu didžiuliu miškų gaisru.

„Graikijos valdžios institucijų prašymu buvo aktyvuotas ES civilinės saugos mechanizmas“, – pareiškime sakė Europos Komisijos atstovas spaudai Balazsas Ujvari (Balasas Uivaris) ir pridūrė, kad Italija, Prancūzija, Čekija ir Rumunija siunčia pagalbos padalinius.

Prancūzija siunčia 180 ugniagesių, 55 sunkvežimius ir sraigtasparnį, kad padėtų Graikijai įveikti siautėjančius miškų gaisrus, pirmadienį pranešė vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas).

Jis pridūrė, kad prancūzų pajėgos bus išsiųstos vėliau pirmadienį.

Tūkstančiai žmonių paliko savo namus Atėnų apylinkėse, įskaitant istorinį Maratono miestą, stipriam vėjui genant didžiulių gamtinių gaisrų liepsnas Graikijos sostinės link.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija dėl šiaurės rytų Atėnų priemiesčiuose šiuo metu siaučiančių miško gaisrų rekomenduoja Atikos regione esantiems lietuviams neprarasti budrumo, palaikyti ryšį su savo viešbučiu ir kelionės organizatoriumi.


Šiame straipsnyje: Europos SąjungagaisraiGraikija

NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai kaip

o tai kaip portretas
ten Lanzbergienes vila Graikijoj dar nesupleskejo, kodel Lietuva nesiuncia keliasdesimt gaisrininku su pilnom backom vandenio, dega Austejos turtas, o jus sedit, tik Gabriukas isvyko su bidonu gesinti

Aš sužavėtas

Aš sužavėtas portretas
o pas mus atsirado vienas savanoris keliauti į Graikiją-Anūkėlis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių