Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija: per karą žuvo 38 098 žmonės

  • Teksto dydis:

Islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija šeštadienį pranešė, kad per beveik devynis mėnesius trunkantį Izraelio ir „Hamas“ karą šioje palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 38 098 žmonės.

Ministerijos pranešime teigiama, kad per pastarąsias dvi paras žuvo mažiausiai 87 žmonės, ir priduriama, kad nuo karo pradžios, kai „Hamas“ spalio 7 dieną užpuolė Izraelį, Gazos Ruože buvo sužeisti 87 705 žmonės.

Remiantis oficialiais Izraelio duomenimis, per tą išpuolį Izraelyje žuvo 1 194 žmonės, daugiausia civiliai gyventojai.

„Hamas“ taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant apie 40 Izraelio kariuomenės laikomų žuvusiais.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą.

Praėjusio mėnesio pabaigoje Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pareiškė, kad „intensyvus kovų su „Hamas“ etapas artėja prie pabaigos“.

Penktadienį Gazos Ruožo centre per atskirus Izraelio aviacijos smūgius žuvo mažiausiai šeši žmonės, įskaitant du vaikus, buvusius namuose, ir mažiausiai vieną Jungtinių Tautų darbuotoją, pranešė palestiniečių ligoninės pareigūnai ir greitosios pagalbos tarnybos.


Šiame straipsnyje: Gazos ruožaskarasHamas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių