Ispanijoje nuteistas laiškus su sprogmenimis siuntinėjęs pensininkas

  • Teksto dydis:

Antradienį Ispanijos teismas nuteisė pensininką kalėti 18 metų už 2022 m. Ispanijos ministrui pirmininkui ir JAV bei Ukrainos ambasadoms išsiųstus laiškus su bombomis.

Pompeyo Gonzalezas Pascualis, prieštaravęs Vakarų paramai Rusijos 2022 m. vasarį užpultai Ukrainai, pripažintas kaltu dėl terorizmo ir sprogmenų gamybos, nusprendė aukščiausiasis Ispanijos baudžiamasis teismas.

Laiškų su savadarbiais įtaisai taikiniai buvo ministras pirmininkas Pedro Sanchezas, gynybos ministrė Margarita Robles, JAV ir Ukrainos ambasados, Ispanijos ginklų įmonė, gaminanti Ukrainai dovanojamas granatas, ir svarbi Ispanijos karinė bazė.

Atidarydamas vieną iš paketų, nesunkius sužalojimus patyrė Ukrainos ambasados ​​darbuotojas. Kitus paketus perėmė apsaugos darbuotojai.

Teismas nurodė, kad 76 metų P. Gonzalezas Pascualis siekė „sukelti didelį sukrėtimą Ispanijos visuomenėje, kuris darytų spaudimą, kad Ispanijos ir Jungtinių Valstijų vyriausybės bei kiti Ispanijos teritorijoje įsikūrę subjektai nustotų remti Ukrainą“.

Ekspertas, apžiūrėjęs P. Gonzalezo Pascualio kompiuterį, teismui sakė radęs įrodymų, kad būta „paieškų, kaip gaminti sprogstamuosius įtaisus“, ir apsilankymų „žiniasklaidos propagandos kanaluose, susijusiuose su Rusijos ir Ukrainos konfliktu“.

Jo namuose tyrėjai aptiko dirbtuvę, kurioje buvo litavimo įranga, įrankiai, metalinės detalės ir varžtai, sutampantys su laiškuose išsiųstų bombų, taip pat požymių, kad vyko parengiamasis darbas sukonstruoti daugiau įtaisų.

P. Gonzalezas Pascualis buvo suimtas 2023 m. sausio mėnesį ir įkalintas, tačiau anksčiau šiais metais teisėjas jį lygtinai paleido, nes jis neturėjo galimybės sunaikinti įrodymų arba pakartotinai nusikalsti ir anksčiau nebuvo teistas. Tuo metu teisėjas sakė, kad „nėra jokių požymių“, kad jis būtų veikęs kartu su „kokia nors organizuota teroro grupe“.

Po išpuolio Ukrainos ambasadorius Ispanijoje Serhijus Pohorelcevas dūrė pirštu į Rusiją, Kyjivas sustiprino visų savo ambasadų saugumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha  portretas
Oilgofrenas komuniaga pastips kalėjime, natūralu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių