Izraelio kariuomenė: paskutinis po spalio 7-osios išpuolio dingusiu laikytas asmuo žuvo

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenė antradienį patvirtino, kad Bilha Yinon (Bilha Jinon) – paskutinis asmuo, įtrauktas į dingusiųjų be žinios po „Hamas“ spalio 7-osios išpuolio sąrašą, kurio likimas buvo nežinomas, – buvo nužudyta kovotojų išpuolio dieną.

„Šiandien IDF [Izraelio kariuomenės] atstovai Bilha Yinon šeimą oficialiai informavo, kad jos nebėra gyvos“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

Izraelio kariuomenė ir tyrėjai vykdė intensyvią jos paiešką, sakoma pareiškime.

„Vykdant paiešką, B. Yinon namų rajone buvo aptikta įrodymų, kurie po sudėtingų tyrimų leido patvirtinti jos tapatybę“, – rašoma pareiškime.

Remdamiesi teismo ekspertizės įrodymais, Izraelio ekspertai nustatė, kad ji buvo nužudyta spalio 7 dieną, pridūrė kariuomenė.

Tą dieną „Hamas“ kovotojai atakavo bendruomenes Pietų Izraelyje ir per tą išpuolį, oficialiais Izraelio duomenimis pagrįstais naujienų agentūros AFP skaičiavimais, žuvo 1198 žmonės, daugiausia civiliai.

Palestiniečių kovotojai taip pat paėmė į nelaisvę 251 žmogų, iš kurių 111 vis dar laikomi nelaisvėje Gazos Ruože, įskaitant 39, kurie, kariuomenės teigimu, yra žuvę.

Per Izraelio atsakomąją karinę kampaniją prieš „Hamas“ Gazos Ruože žuvo mažiausiai 39 653 žmonės, tvirtina šios palestiniečių teritorijos sveikatos apsaugos ministerija, kuri atskirai nenurodo, kiek tarp žuvusiųjų yra civilių, ir kiek – kovotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių