Izraelio kariuomenė pranešė pietų Libane pradėjusi „tikslingus sausumos reidus“

Izraelio kariuomenė antradienį pranešė, kad jos kariai pietų Libano kaimuose pradėjo „sausumos reidus“ – tuo tarpu „Hezbollah“ pirmiau buvo pranešusi, kad netoli šalies sienos buvo suduotas smūgis „priešų kariams“.

Be to, vienas Libano saugumo pareigūnas pasakė, kad Izraelis įvykdė mažiausiai šešis antskrydžius virš pietų Beiruto, o Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė apie pragaištingus smūgius netoli sostinės Damasko.

Nors tarptautinė bendruomenė ragina imtis priemonių švelninti šį konfliktą, Izraelis prisiekė toliau kovoti su Irano remiama „Hezbollah“ ir kai kurias savo sienos su Libano zonas paskelbė karo zona.

Izraelio gynybos ministras Yoavas Gallantas perspėjo, kad kova dar nebaigta, nors penktadienį per masinę ataką Beirute ir žuvo „Hezbollah“ vadas Hassanas Nasrallah, o grupuotei buvo suduotas galingas smūgis.

Izraelio kariuomenės teigimu, aviacijos ir artilerijos palaikomi kariai „kaimuose netoli sienos“ pradėjo sausumos reidus, kurių taikiniu yra „Hezbollah“ smogikai ir infrastruktūra.

Šie taikiniai „kelia tiesioginę grėsmę izraeliečių bendruomenėms šiaurės Izraelyje“, – paaiškino kariuomenė.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pirmadienį vakare pasiūlė Izraelio Vašingtono pagalbą siekiant „pasienyje sunaikinti kovinę infrastruktūrą“.

Tuo tarpu „Hezbollah“ pareiškė, kad yra „pasirengusi, jei Izraelis nuspręstų įžengti sausuma“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alio

Alio portretas
Kada jau tuos šetonus apramins?!

Vartotojas

Vartotojas portretas
Kur JT balsas, kur lietuviu balsas tylu ramu, galima pulti suverenia nepriklausoma valstybę. Izraelis ir jav viskas galima. O mes nato salys turim atsiklausti ar galima numusti dronus ar raketas:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių