Izraelis atmeta pasiūlymą dėl paliaubų Libane

  • Teksto dydis:

Izraelio kraštutinių dešiniųjų pažiūrų finansų ministras Bezalelis Smotrichas ketvirtadienį atmetė pasiūlymą skelbti 21 dienos paliaubas Libane ir paragino sutriuškinti Irano remiamą Libano ginkluotą grupuotę „Hezbollah“.

„Kampanija šiaurėje turėtų baigtis vieninteliu rezultatu: „Hezbollah“ sutriuškinimu ir jos galimybės kenkti šiaurės gyventojams atėmimu“, – socialiniame tinkle „X“ pareiškė B. Smotrichas.

Anot jo, JAV ir jų sąjungininkų siūlomos paliaubos suteiktų „Hezbollah“ laiko persigrupuoti ir persitvarkyti būsimoms puolimo kampanijoms.

Jungtinės Valstijos, Europos Sąjunga (ES) ir kelios arabų šalys trečiadienį paskelbė bendrą raginimą 21 dienai laikinai nutraukti ugnį Libane, po to, kai per Izraelio smūgius „Hezbollah“ grupuotei šią savaitę šalyje žuvo šimtai žmonių, o dešimtys tūkstančių buvo priversti palikti savo namus.

Nutraukti ugnį trims savaitėms paraginta praėjus kelioms valandoms po Izraelio kariuomenės vado Herzi Halevi nurodymo kariams būti pasirengusiems galimam sausumos puolimui prieš „Hezbollah“.

B. Smotrichas, vienas svarbiausių Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu koalicinės vyriausybės narių, prieštaravo pasiūlymui dėl paliaubų, tvirtindamas, kad vienintelė išeitis yra tęsti karą su „Hezbollah“.

„Priešui negalima duoti laiko atsigauti po skaudžių smūgių ir persitvarkyti, kad jis galėtų tęsti karą po 21 dienos“, – pažymėjo jis.

„Hezbollah“ pasiduoda arba karas tęsiasi – tai vienintelis būdas sugrąžinti gyventojus ir saugumą į (Izraelio) šiaurę ir (visą) šalį“, – įsitikinęs jis.

Gazos Ruožas

Opozicijos lyderis Yairas Lapidas atskirame pranešime socialiniame tinkle „X“ teigė, kad Izraelio vyriausybė turėtų sutikti tik su septynių dienų paliaubomis.

Pasak jo, tai neleistų „Hezbollah“ atkurti savo valdymo ir kontrolės sistemų.

„Nesutiksime su jokiais pasiūlymais, kuriuose nebus numatytas „Hezbollah“ pasitraukimas nuo mūsų šiaurinės sienos“, – pabrėžė jis.

B. Smotrichas drauge su kraštutinių dešiniųjų pažiūrų Izraelio nacionalinio saugumo ministru Itamaru Ben Gviru tvirtai pasisakė už tai, kad karas būtų tęsiamas ir Gazos Ruože, kur Izraelio pajėgos nuo praėjusių metų spalio 7-osios kovoja su islamistų grupuotės „Hamas“ vadovaujamais palestiniečių teroristais.

„Hamas“ sąjungininkė „Hezbollah“ teigia, kad išpuolius iš Libano rengia solidarizuodamasi su palestiniečiais Gazos Ruože.

Nuo karo Gazos Ruože pradžios „Hezbollah“ ir Izraelio pajėgos kone kasdien apsikeičia ugnimi pasienio rajonuose.

Karo veiksmai paaštrėjo šią savaitę, kai Izraelis surengė plataus masto antskrydžius Libano pietuose, taikydamasis į „Hezbollah“ objektus. Ši kampanija jau pareikalavo daugiausiai aukų nuo 1975–1990 metais vykusio Libano pilietinio karo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

super

super portretas
pirmyn naciai, jokiu paliaubu su undermenshinais...

Super

Super portretas
Pirmyn Izraelitai . Jokių paliaubū su teroristais . Pavalykit išgamas .

Anonimas

Anonimas portretas
kol naciai laimi jokiu paliaubu nebus. tegyvuoja genocidas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių