Izraelio kariuomenė: Vakarų Kranto sienos perėjoje nušauti trys izraeliečiai

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenė pranešė, kad sunkvežimio vairuotojas sekmadienį pradėjo šaudyti Izraelio sienos perėjoje tarp okupuoto Vakarų Kranto ir Jordanijos, nužudė tris Izraelio pasieniečius ir buvo „likviduotas“ saugumo pajėgų.

Šaudymas Allenby (Alenbio) tilto perėjoje, dar vadinamoje Karaliaus Husseino (Huseino) perėja, įvyko Vakarų Krante didėjant smurto bangai.

Kariuomenės teigimu, teroristas sunkvežimiu iš Jordanijos atvyko į sienos perėjos teritoriją Jordano slėnyje.

Vairuotojas „išlipo iš sunkvežimio ir pradėjo šaudyti į prie tilto veikiančias Izraelio saugumo pajėgas“, sakoma kariuomenės pranešime.

Ji pridūrė, kad užpuolikas buvo nušautas.

„Per išpuolį žuvo trys Izraelio civiliai“, – pranešė kariuomenė, vėliau naujienų agentūrai AFP patikslinusi, kad jie „dirbo apsaugininkais“, o ne priklausė kariuomenei ar policijai.

Jordanijos vidaus reikalų ministras sakė, kad Amano pareigūnai „tiria šį incidentą“, o Jordanijos saugumo šaltinis AFP teigė, kad sienos perėja Jordanijos pusėje buvo uždaryta.

Ši perėja yra vieninteliai tarptautiniai vartai palestiniečiams iš Vakarų Kranto, per kuriuos nereikia vykti į Izraelį. Ją kartu su Izraelio saugumo pajėgomis aptarnauja privatūs apsaugininkai.

Privatūs apsaugininkai dirba kartu su Izraelio saugumo pajėgomis, dislokuotomis prie sienos perėjos.

Izraelio greitosios pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ anksčiau pranešė, kad perėjoje nuo šautinių žaizdų mirė trys žmonės. Policija tai buvo pavadinusi šaudymo išpuoliu.

Izraelio žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad užpuolikas pradėjo šaudyti sienos perėjos patikros zonoje.

Po spalio 7 dienos islamistų grupuotės „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį prasidėjus karui Gazos Ruože, Vakarų Krante smurtas smarkiai išaugo.

Palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo karo pradžios Vakarų Krante žuvo mažiausiai 662 palestiniečiai.

Izraelio pareigūnai teigia, kad per tą patį laikotarpį per palestiniečių išpuolius žuvo mažiausiai 23 izraeliečiai, įskaitant saugumo pajėgų narius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių