JAV teigia sužlugdžiusios sąmokslą nužudyti amerikiečių politiką: pėdsakai veda į Iraną

  • Teksto dydis:

Jungtinės Valstijos praneša užkirtusios kelią  vyriausybės pareigūno ar politiko nužudymui.

Šalyje sulaikytas ryšių su Iranu turintis vyras, kuris planavo nužudyti JAV vyriausybės pareigūną ar politiką, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra. 46-erių pakistanietis esą mėgino šiam tikslui surasti samdomą žudiką.

Pateiktais duomenimis, tikslas buvo atkeršyti už JAV surengtą Irano generolo Kassemo Soleimanio nužudymą. Pakistanietis suimtas liepos 12 d., kai mėgino išvykti iš JAV.

K. Soleimanis žuvo 2020 m. per dronų ataką Irake. Jai įsakymą davė tuometinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas. Irano vyriausybės atstovai ne kartą skelbė, kad už tai keršys. Į kokią potencialią auką turėjo būti taikomasi, nenurodoma.

Pasak generalinio prokuroro Merricko Garlando, nėra įrodymų, kurie sulaikytą pakistanietį sietų su pasikėsinimu į D. Trumpą Batlerio mieste Pensilvanijos valstijoje liepos 13 d. , kai į respublikoną buvo šauta iš pusiau automatinio šautuvo. D. Trumpas per plauką liko gyvas, jam buvo sužalota dešinė ausis.

Pasak JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) vadovo Christopherio Wray, pakistanietis turi „glaudžių ryšių“ su Iranu. Vienas FTB pareigūnas sakė, kad asmenys, kuriuos mėgino užverbuoti pakistanietis, iš tikrųjų buvo slapti FTB agentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
labai gaila !!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių