JT: Afganistane staigūs potvyniai pareikalavo daugiau kaip 300 gyvybių

Jungtinių Tautų agentūra šeštadienį pranešė, kad dėl staigių potvynių, užklupusių šiaurės Afganistaną, vienoje provincijoje žuvo daugiau kaip 300 žmonių.

Dar tūkstančiai namų buvo sugriauti arba apgadinti Baglano provincijoje, kai penktadienį smarkios liūtys sukėlė didžiulius potvynius, naujienų agentūrai AFP pranešė Pasaulio maisto programa.

„Dabartiniais duomenimis, Baglano provincijoje žuvo 311 žmonių, sugriauta 2 011 namų ir apgadinta 2 800 namų“, – naujienų agentūrai AFP sakė JT agentūros Afganistane komunikacijos pareigūnė Rana Deraz.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas (Zabihula Mudžahidas) anksčiau šeštadienį socialiniame tinkle „X“ teigė, kad „šimtai mūsų bendrapiliečių nukentėjo nuo šių pražūtingų potvynių“, tačiau nedetalizavo žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičiaus.

Daugelyje Afganistano provincijų kilo staigūs potvyniai, o šiaurinės Tacharo provincijos pareigūnai pranešė, kad šeštadienį žuvo 20 žmonių.

Penktadienį liūtys taip pat padarė didelės žalos šiaurės rytų Badachšano provincijoje, centrinėje Goro provincijoje ir vakariniame Herate, pranešė pareigūnai.

Į nukentėjusias vietoves buvo išsiųsti gelbėtojai, kurie skubėjo gelbėti sužeistus ir įstrigusius žmones, pranešė Gynybos ministerija.

Afganistanas, kur žiema buvo palyginti sausa, todėl dirvožemis sunkiau sugeria kritulius, yra labai pažeidžiamas klimato kaitos.

Keturis dešimtmečius trukusio karo nuniokota šalis yra viena skurdžiausių pasaulyje ir, pasak mokslininkų, viena blogiausiai pasirengusių susidurti su visuotinio atšilimo padariniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

re

re portretas
paziurekime pozityviai: juk sudrekino dykumas, augs kanapes ir aguonos

tik

tik portretas
kokios dar jt?? kai ju vardu jos naukinamos isvien su pso afrikos bbanditais zp ka bepridursi sitam ciniskam verpete kraujo ir kanciu''''''

o

o portretas
svabs pasiziuri ant stalo uljanov biusta ir numykia tavo idealus nepriekaustingsi vykdom pats velnias isijunge i sielu medziokle kur tinka visos priemones neatmetant /vatmonarhiniu/ resursu///
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių