Kelios dešimtys rusų kareivių užblokuoti gamykloje Vovčanske

  • Teksto dydis:

Vovčansko pramoninėje zonoje blokuojamos kelios dešimtys okupantų, jie mėgina prasiveržti ir patiria nuostolių, „Telegram“ kanale pranešė Charkivo srities karinės administracijos vadovas Olehas Syniehubovas.

„Kelios dešimtys okupantų yra užblokuoti vienoje pramonės įmonėje Vovčanske. Rusai mėgina prasiveržti, bet nuolat patiria nuostolių šiame rajone“, – sakė O. Syniehubovas. Padėtį  Vovčanske jis apibūdino kaip „permainingą“, sakė, kad mieste tęsiasi gatvių mūšiai.

„Mūsų kariuomenės užduotis yra padaryti maksimalią žalą Lypcų ir Vovčansko kryptimis. Be to, sunaikinti kuo daugiau rusų kareivių, karinės technikos ir ginkluotės. Tai ir vyksta ten kiaurą parą“, - pridūrė O. Syniehubovas.

Anksčiau JAV Karo tyrimų institutas (ISW) pranešė, kad birželio 15–16 dienomis Rusijos kariuomenė įžengė į dalį Vovčansko agregatų gamyklos, tai parodė geografinė vaizdo medžiaga. Vėliau žiniasklaida pranešė, kad gamykloje buvo apsupti šimtai rusų. Tai patvirtino Ukrainos pajėgų „Charkivo“ grupės atstovas spaudai Jurijus Povchas. Pasak jo, dešimtys okupantų yra užblokuoti vienoje vietoje gamyklos teritorijoje, bet ne šimtai, nes Rusijos ginkluotosios pajėgos šiame rajone neturi tiek daug kareivių.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVovčianskascharkivo frontas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių