Laiko pabėgti nuo uragano „Milton“ Floridoje lieka vis mažiau

  • Teksto dydis:

Floridos gyventojai bėgo – arba nepaisė perspėjimų ir bandė pasislėpti – trečiadienį, paskutinėmis valandomis prieš iš vandenyno atplūstant ir per valstiją nusiritant uraganui „Milton“, mirtinai pavojingai ketvirtos kategorijos audrai.

JAV meteorologijos tarnyba dienos pradžioje sumažino „Milton“ kategoriją nuo aukščiausios 5 kategorijos iki 4. Tačiau tai nedaug ką pakeis, kalbant apie vėjo stiprumą ir potvynio bangų, užliesiančių tankiai apgyvendintą ir žemai esančią pakrantę, aukštį.

„Tai gyvybės ir mirties klausimas, – antradienį sakė JAV prezidentas Joe Bidenas. – Evakuokitės dabar, dabar, dabar.“

Pasak BBC, Nacionalinis uraganų centras (NHC) tikisi, kad „Miltonas“ pasieks sausumą kaip „itin pavojingas didelis uraganas“ trečiadienį vėlai vakare arba ketvirtadienį anksti ryte vietos laiku.

Gali būti, kad uraganas Floridą pasieks ketvirtadienį apie 2.00 vietos laiku (9.00 val. Lietuvos laiku), teigia BBC partnerės JAV televizijos „CBS News“ sinoptikai.

(NHC) duomenimis, trečiadienio rytą „Miltonas“ buvo už 400 km į pietvakarius nuo Tampos, jo didžiausias pastovus vėjas siekė 249 km/ val.

„Miltonas“ gali smogti netoli Tampos miesto, kurio platesnėje aglomeracijoje gyvena daugiau kaip trys milijonai žmonių.

Meteorologai įspėja apie smarkias liūtis, staigius potvynius, stiprius vėjus ir galimas audros bangas, kurios kyla, kai vanduo nuo pakrantės juda tolyn į sausumą. Pasak jų, „Miltonas“ gali būti didžiausia audra šioje teritorijoje per pastarąjį šimtmetį – galimas 3-4,5 m lygio potvynis ir vietomis iki 46 cm kritulių.

Aviakompanijos paskelbė papildomų skrydžių iš Tampos, Orlando, Fort Majerso ir Sarasotos, valstijos greitkelius užplūdo besitraukiančiųjų automobiliai, o degalinėse baigėsi degalai.

Tampos miesto merės Jane Castor perspėjimas buvo brutaliai tiesmukas. „Jei nuspręsite likti vienoje iš tų evakuacijos zonų, jūs mirsite“, – sakė ji per CNN.

Tačiau, ko gero, vis tiek ne visi Floridos gyventojai, gyvenime matę daugybę uraganų, paklus evakuacijos įsakymams.

75 metų Johnas Gomezas atkeliavo iš Čikagos, kad pabandytų išgelbėti savo namus Floridoje. „Manau, kad geriau būti čia, jei kas nors atsitiktų“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai  portretas
gerai, gal nupūs tą padugnę jankiu imperijalistų pampersinę mumija bidoną su visais pampersais į vandenyną, net matosi kad gamta baudžia jankiu imperijalistus už išprovokuotą karą pas chocholus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių