Nuo sausio Lamanšo sąsiaurį kirto daugiau kaip 10 tūkst. nelegalių migrantų

Nuo metų pradžios daugiau kaip 10 000 žmonių mažomis valtelėmis kirto Lamanšo sąsiaurį iš Prancūzijos Didžiosios Britanijos kryptimi. Tai parodė stoties BBC tyrimas.

Stotis pranešė, kad antradienį vėl beveik 80 migrantų pasienio pareigūnų buvo atgabenti į Doverio pakrantę. Šiais metais Lamanšą jau kirto dvigubai daugiau žmonių nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

„Tokių pavojingų kelionių skaičiaus augimas nepriimtinas, – sakė britų vyriausybės atstovas. – Jie (migrantai) ne tik atvirai piktnaudžiauja mūsų imigracijos sistema, bet ir rizikuoja gyvybe ir trukdo mūsų gebėjimui padėti pabėgėliams, kurie atvyksta į Didžiąją Britaniją saugiu ir legaliu keliu“.

Savo griežta prieglobsčio politika konservatorių vyriausybė nori atgrasyti kuo daugiau žmonių, kad šie apskritai neatvyktų į šalį. Daugeliui neteisėtai atvykstančių migrantų nebus suteikta teisė į prieglobstį. Vietoj to jie bus siunčiami į Ruandą ir turės čia prašytis prieglobsčio. Atitinkamas susitarimas su Ruanda numato, kad Jungtinė Karalystė šaliai mainais skirs atitinkamų finansinių lėšų. Birželio viduryje turėtų būti išskraidinti pirmieji pabėgėliai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone  portretas
Cia dar nieko greit maisto kainos saus I kosmosa na del pakilusiu kuro kainu trasu kainu turtingos salys atsilaikys bet skurdziom salim bus ragas zmones badaus ir neturedami ko prarasti trauks pas turtingesnius kaimynus eidami ples vogs darys viska kas reikes kad isgyventu idomu kaip tai seksis suvaldyt

Makas

Makas portretas
Kas tas bezdziones praleidzia iki Anglijos kanalo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių