Paryžiuje policininką peiliu sužalojęs užpuolikas įtariamas ir 16-mečio nužudymu

Užpuolikas, Paryžiuje netoli Eliziejaus Laukų bulvaro peiliu sužeidęs prancūzų policininką, anksčiau tą pačią dieną tikriausiai nužudė 16 metų paauglį, penktadienį sakė šaltiniai policijoje ir prokuratūra.

Ketvirtadienį vienas policijos pareigūnas pašovė vyrą, peiliu užpuolusį kitą policininką. Užpuolikas, kurį šaltinis prefektūroje vadino policijai gerai žinomu 27 metų senegaliečiu, vėliau nuo sužeidimų mirė.

Penktadienį Nantero prokuratūra naujienų agentūrai AFP sakė, kad šis asmuo, kaip įtariama, anksčiau ketvirtadienį mirtinai subadė 16-metį Paryžiaus šiaurės vakarų priemiestyje Kurbevua. Nusikaltimas buvo įvykdytas viename bute; įtariamasis pabėgo.

Įtariamojo tėvai policijai sakė, kad jų sūnus neteisėtai gyveno tame bute.

Pasak šeimos, jis turėjo psichikos problemų ir pabėgo iš šeimos namų Luarė regione į pietus nuo Paryžiaus, taip pat iš psichiatrijos ligoninės.

Paryžiaus policijos viršininkas Laurent'as Nunezas (Loranas Nunesas) sakė, kad sužeistam pareigūnui rimtai sužalotas kaklas, bet jo gyvybei pavojus negresia.

Išpuolis įvykdytas likus aštuonioms dienoms iki Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo. Per žaidynes kasdien budės po maždaug 35 tūkst. policininkų bei žandarų ir po 18 tūkst. karių.

Policija nurodė, kad ketvirtadienio išpuolis tikriausiai neturėjo teroristinio motyvo, bet šis smurtas padidino įtampą Paryžiui rengiantis liepos 26-ąją prasidėsiančioms žaidynėms.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių