Po įsakymo evakuotis Izraelis sudavė smūgių pietinėje Gazos Ruožo dalyje

  • Teksto dydis:

Izraelio pajėgos antradienį sudavė mirtinų smūgių pietinėje Gazos Ruožo dalyje.

Puolimas suintensyvėjo po to, kai Izraelio kariuomenė paskelbė įsakymą evakuotis, kuris, Jungtinių Tautų agentūros palestiniečiams remti (UNRWA) teigimu, palies 250 tūkst. palestiniečių.

Liudininkai pranešė apie intensyvų bombardavimą ir apšaudymą aplink pagrindinį pietinės Gazos Ruožo dalies miestą Kan Junisą, iš kurio Izraelio kariai pasitraukė balandžio pradžioje po kelis mėnesius trukusių įnirtingų kovų.

Miesto ligoninės šaltinis sakė, kad per apšaudymą žuvo aštuoni žmonės ir daugiau kaip 30 buvo sužeista.

Bombardavimas prasidėjo po to, kai pirmadienio rytą Pietų Izraelį raketomis apšaudė kovotojų grupuotė „Islamo džihadas“, palaikanti „Hamas“.

Po to buvo įsakyta evakuoti daugumą teritorijų, esančių Kan Juniso ir Rafacho rytuose.

Naujienų agentūros AFP fotografas matė, kaip palestiniečiai pėsčiomis, automobiliais, arkliais ir asilais gabeno savo daiktus iš rytinės Kan Juniso dalies.

Kai kurie perkeltieji asmenys, neturintys kur eiti, miegojo gatvėse, matė liudininkai.

Bani Suhailos gyventojas Ahmadas Najjaras sakė, kad „po Izraelio įsakymo evakuotis žmones apėmė baimė ir didžiulis nerimas“ ir prasidėjo „didelio masto gyventojų persikėlimas“.

UNRWA skaičiavimais, pirmadienį Izraelio kariuomenės paskelbtas įsakymas evakuoti dalį pietinių Gazos Ruožo teritorijų palietė 250 tūkst. žmonių, nurodė jos atstovė Louise Wateridge.

„Tikimės, kad beveik visi šie žmonės išvyks iš šios teritorijos“, – pareiškė ji.

Po šešias dienas iš eilės trukusių intensyvių mūšių praėjusią savaitę buvo išleistas panašus įsakymas evakuoti Gazos miesto Šudžajos rajoną.

AFP korespondentas pranešė, kad antradienį šiaurinė teritorija buvo apšaudoma iš artilerijos pabūklų, o liudininkai pasakojo apie susišaudymus.


Šiame straipsnyje: IzraelisGazakaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmogžudžiai

Žmogžudžiai  portretas
Siaučia toliau,o nenorinčius eiti kariauti ortadoksus,žydų policija gatvėse daužo lyg kriaušes.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių