Potvyniai užplūdo 100 metų liūties nemačiusį miestą: srovė apvertė valtį, žuvo gelbėtojas

Pietinę Vokietiją savaitgalį nuplovė net 100 metų nematytos liūtys. Kai kur vos per parą prilijo daugiau nei vidutiniškai per visą mėnesį. Dėl to sukilo staigūs potvyniai, o situaciją dar pablogino liūčių pralaužtos dvi užtvenktos upės, įtekančios į Dunojų. Be didelių piniginių nuostolių pasiturintis Bavarijos regionas patyrė ir vieną žūtį – neteko vieno gelbėtojo, kai stiprioje srovėje apsivertė gelbėtojų valtis.

Vokietijos meteorologinių tarnybų duomenimis, kai kuriose Švabijos vietovėse per parą prilijo daugiau kaip trylika centimetrų vandens. Tokios liūtys iškart perpildė vietos upes. Jos išsiveržė iš krantų ir ėmė semti bavarų miestus bei kaimus, kėsinosi į jų namus.  

Deja, ne visiems Bavarijos gyventojams pavyko išsaugoti savo namus sausus, nes vanduo pakilo ir viską užliejo labai greitai.  

„Potvynis vis plūdo ir plūdo. Neturėjome jokių šansų. Rūsį su daiktais teko palikti nedelsiant, nes jį užpylė per 30 ar 40 sekundžių“, – teigė vietos gyventojas Herbert Sauter.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Kai kuriose potvynio užlietose vietovėse teko pasitelkti net gelbėjimo sraigtasparnius, kad perkeltų vandens apsuptus žmones į saugias vietas. Kita vertus, tai kalnuota vietovė, todėl vandens srautas gana greitai nutekėjo žemyn ir pridarė daug nuostolių.  

„Taip, vandens lygis buvo gana aukštas. Viskas įvyko per kelias minutes, o paskui labai greitai nuslūgo. Negalėjome išvažiuoti su automobiliais, bet laimė, turėjome pirmą ir antrą aukštą. Stengėmės pasiimti keletą daiktų į viršų“, – pasakojo apygardos administratorė Sandra Neubauer. 

Pietų Vokietijos komunalinės tarnybos skubėjo atkurti elektros bei geriamo vandens tiekimą ir sutvarkyti kanalizacijos tinklus.

Vokietijos meteorologinių tarnybų nuomone, tokių staigių ir didelių potvynių Bavarijoje nebuvo daugiau kaip 100 metų. Toks stichijos siautėjimas gali būti susijęs su klimato kaita. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Tai apie kurį čia miestą antraštėje rašoma?

>vanda

>vanda portretas
Prabilo rusofašistinė šliundra. Čemodan-vokzal ir be sustojimo mylimon raZijon bučiuoti putlerio sėdimąją.

algis jono

algis jono  portretas
Vaje kaip būna, kaip gerai pastatytas filmas, grynai holivudas, o čia euruopa, ot technologijos, pagarba rezisioram, labai naturaliai pastatyta filma
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių