Prokuroras: policininkas Naujojoje Kaledonijoje po protestuotojų išpuolio nušovė vyrą

  • Teksto dydis:

Riaušių krečiamoje Naujojoje Kaledonijoje penktadienį demonstrantų užpultas policininkas nušovė 48 metų vyrą, pranešė prokurorai.

Tai įvyko po Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono (Emanuelio Makrono) vizito į šią valdą Ramiojo vandenyno regione.

Dumbėjos mieste, esančiame netoli sostinės Numėjos, policijos pareigūną ir jo kolegą užpuolė maždaug penkiolikos asmenų grupė, todėl pareigūnui teko išsitraukti ginklą, sakė prokuroras Yves'as Dupas (Yvas Diupa).

Per daugiau nei savaitę trunkančias riaušes Naujojoje Kaledonijoje iš viso žuvo septyni žmonės. Tačiau penktadienio incidentas žymi pirmą kartą, kai teisėsaugos pareigūnas nužudė civilį.

„Kol kas nenustatytomis aplinkybėmis pareigūnas esą iššovė iš tarnybinio ginklo, kad apsisaugotų nuo fizinio susidorojimo“, – sakoma Y. Dupas pareiškime.

„Pirminiais duomenimis, ant pareigūnų veidų matyti smūgių pėdsakai“, – priduriama jame.

Šūvius paleidęs pareigūnas buvo sulaikytas, nurodė prokuroras. Jis pridūrė, kad pradėtas tyrimas dėl pareigūno įvykdyto netyčinio nužudymo. Tokie teisiniai veiksmai Prancūzijoje paprastai atliekami automatiškai, kai įvyksta panašūs incidentai.

E. Macronas į Ramiojo vandenyno salyną, esantį maždaug už 17 tūkst. km nuo žemyninės Prancūzijos dalies, išskrido siekdamas skubiai nuslopinti politinę krizę, kilusią dėl balsavimo reformos prasidėjus neramumams.

Prancūzija Naujojoje Kaledonijoje įvedė nepaprastąją padėtį ir į ten išsiuntė šimtus policininkų bei karių tvarkai atkurti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių