Šiaurės Kaukaze nuslinkus nuošliaužai ant Elbruso įstrigo šimtai žmonių

  • Teksto dydis:

Daugiau kaip ketvirtis tūkstančio užsieniečių įstrigo ant Elbruso kalno Rusijos Šiaurės Kaukaze dėl purvo nuošliaužos, atkirtusios kelią jiems sugrįžti, penktadienį pranešė vienas aukšto rango pareigūnas.

„Ant Elbruso šiuo metu yra 260 užsieniečių, jie leisis žemyn rytoj ir poryt“, – žurnalistams sakė vietos administracijos vadovas Kanšaubijus Zalichanovas.

Pasak jo, daugelis įstrigusių turistai yra įsigiję bilietus grįžti namo, tad šiems žmonėms būtina suteikti pagalbą, kad jie galėtų laiku sugrįžti.

Praeitą naktį Kabardos Balkarijos respublikoje nuslinkusi purvo nuošliauža keliose vietose sugadino svarbų vietos kelią ir tris pėsčiųjų tiltus. Be to, buvo pažeistas dujotiekis ir nutrauktas dujų tiekimas keliems kaimams.

Purvo srautas nunešė į Baksano upę tris automobilius. Du juose buvusius žmones pavyko išgelbėti, bet dar trys, tarp jų Elbruso gyvenvietės administracijos vadovas, tebėra dingę.

„Vykome tais pačiais takais“

Beveik prieš mėnesį Į Elbruso viršukalnę įkopė dvylika mūsų šalies narsuolių, kuriems vadovavo kaunietis Dainius Babilas. Šiandien jis portalui kauno.diena.lt prisipažino, kad Šiaurės Kaukaze įvykusi nelaimė kelia nerimą.

„Prieš mėnesį mes vykome tais pačiais takais, kurie šiandien nuplauti purvo nuošliaužos. Būtume įkalinti ir nežinia, ar šiuo metu su jumis kalbėčiau“, – sakė ekspedicijos vadovas.

Pasak jo, iš šiuo metu teikiamos informacijos viešoje erdvėje galima manyti, kad nuošliauža izoliavo tą dalį, į kurią galima patekti tik per vieną kelią.

„Manau, kad per laiką šioje vietoje susikaupė didelis vandens rezervuaras, kuris šiandien „sprogo“ su itin galinga jėga. Bandžiau susisiekti su ten šiuo metu esančiais žmonėmis, tačiau suprantama, kad jie ryšio neturi“, – susirūpinimo neslėpė jis.

Dainius pasakoja, kad visai neseniai Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje vykusio susitikimo su žmonėmis metu girdėjo repliką, jog ekspedicija – nesudėtingas reikalas.

„Šiandienos įvykiai tik patvirtina, kad ruošiantis kopti į aukščiausią Europos viršukalnę turi būti pasiruošęs viskam, net patiems netikėčiausiems pavojams“, – patarimu pasidalijo D. Babilas.


Šiame straipsnyje: Šiaurės KaukazasElbrusas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių