Šokiruojantys ekstremistų grupuotės planai: iš Kalėdų Senelio rankų – užnuodyti saldainiai vaikams

  • Teksto dydis:

Neonacių ekstremistų grupuotės, dar kitaip vadinamos „Žmogžudystės kultu“, lyderis, įtariama, Niujorke planavo nunuodyti žydų vaikus.

Anot „The Independent“, iš Sakartvelo kilęs 21-erių Michailas Chkhikvišvilis galimai vadovauja neonacių ekstremistų grupuotei.

„Žmogžudystės kultas“ – tarptautinė ekstremistų grupuotė, kuri laikosi neonacių ideologijos ir skatina smurtą prieš rasines mažumas, žydų bendruomenę ir kitas grupes, kurias laiko „nepageidautinomis“, pranešė prokurorai.

Kaip teigiama JAV teisingumo departamento pranešime, M. Chkhikvišviliui iš viso buvo pateikti keturi kaltinimai, tarp kurių – neapykantos nusikaltimų ir masinio smurto skatinimas.

Remiantis teismo dokumentais, M. Chkhikvišvilis buvo suimtas po to, kai bandė užverbuoti slapta dirbantį teisėsaugos pareigūną prisijungti prie savo grupuotės.

2023 metų lapkritį M. Chkhikvišvilis pradėjo planuoti renginį Naujųjų metų išvakarėse Niujorke. Asmuo, apsirengęs Kalėdų Seneliu, turėjo dalinti užnuodytus saldainius rasinėms mažumoms ir Bruklino žydų mokyklų moksleiviams.

Įtariamasis parengė „nuoseklias instrukcijas, kaip įgyvendinti planą“ bei pasidalijo išsamiu mirtinų nuodų ir dujų kūrimo vadovu su slapta dirbančiu pareigūnu.

Prokurorai taip pat nurodė, kad 2021 metais M. Chkhikvišvilis išplatino manifestą „Neapykantos vadovas“. Ekstremistų grupuotės lyderis jame teigė, kad „žudė dėl baltosios rasės“ ir ragino kitus daryti tą patį. Be to, vadovas skatino susišaudymus mokyklose, masines žudynes, nukreiptas prieš rasines mažumas. Dokumente aprašomi masinių teroristinių išpuolių vykdymo metodai ir strategijos.

M. Chkhikvišvilis 2022 metais mažiausiai du kartus keliavo į Niujorką ir apsistojo pas savo močiutę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

trys taškai

trys taškai portretas
Kvailas gruzinas - žydai Kalėdų nešvenčia. Greičiausiai usulmono išpuolis buvo nukreiptas prieš krikščionių vaikus.

pezalai

pezalai portretas
JAV baltieji jau sudaro mažumą... Tipo nuodys baltuosius?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių