Tūkstančiai izraeliečių susirinko paminėti Gazoje laikomo įkaito 5-ojo gimtadienio

  • Teksto dydis:

Tūkstančiai izraeliečių pirmadienį susirinko Tel Avive paminėti Gazos Ruože laikomo įkaito Arielio Bibo penktojo gimtadienio, ragindami išlaisvinti jį ir jo šeimos narius.

Arielis, jo mažasis broliukas Kfiras ir jų tėvai Yardenas ir Shiri buvo pagrobti iš Nir Ozo kibuco netoli Gazos Ruožo per spalio 7 dienos islamistų kovotojų grupuotės „Hamas“ išpuolį prieš Pietų Izraelį.

Kfiras Bibas, kuriam, jei būtų likęs gyvas, dabar būtų sukakę vieneri metai, laikomas jauniausiu iš 251 tą dieną kovotojų pagrobto žmogaus.

Islamistų kovotojų judėjimas lapkritį teigė, kad abu berniukai ir jų motina žuvo per Izraelio surengtą bombardavimą palestiniečių anklave. Izraelis dar nepatvirtino, ar jie gyvi.

„Ši diena mums sunki, ir mes tikimės, kad galėsime pakeisti šią tikrovę, kurioje du vaikai vis dar laikomi nelaisvėje Gazoje“, – mitinge sakė jų senelis Eli Bibas.

Kai kurie dalyviai laikė Arielio nuotrauką su užrašu „susitarimas dabar“, turėdami omenyje Gazos Ruožo paliaubų susitarimą, kuris užtikrintų įkaitų išlaisvinimą.

Kiti dėvėjo oranžines kepuraites, primenančias Arielio plaukų spalvą.

„Būkite kaip Betmenas ir sugrąžinkite juos namo“, – per mikrofoną miniai sakė populiarus komikas ir Bibų šeimos draugas Israelis Katorza (Israelis Katorca). Šeimos nuotraukose berniukas dažnai apsirengęs kaip Betmenas.

Spalį „Hamas“ išplatintose nuotraukose užfiksuota Shiri Bibas, laikanti du raudonplaukius berniukus, tapo precedento neturinčio „Hamas“ išpuolio, sukėlusio tebesitęsiantį karą Gazos Ruože, vienu iš simboliu.

Arielis ir Kfiras Bibai – vieninteliai vaikai iš 111 įkaitų tebelaikomų nelaisvėje Gazos Ruože. 39 iš jų, kariuomenės teigimu, yra žuvę.

Įkaitų ir dingusiųjų be žinios šeimų forumas, vienijantis kai kurių įkaitų artimuosius, teigė, kad Bibų šeima „tapo nesuvokiamo žiaurumo, kuris įvyko spalio 7-ąją, simboliu“.

„Bet mums jūs nesate simbolis – jūs esate šeima, kurią mes mylime“, – teigė jis.

Įkaitų, išlaisvintų per lapkritį sudarytas trumpalaikes paliaubas, teigimu, jų 34-erių tėvas Yardenas Bibas nebuvo laikomas kartu su kitais šeimos nariais.

Karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai „Hamas“ kovotojai spalio 7-ąją užpuolė Izraelį. Per tą išpuolį, oficialiais Izraelio duomenimis pagrįstais AFP skaičiavimais, žuvo 1 197 žmonės, daugiausia civiliai.

Pasak „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, per Izraelio karinę kampaniją žuvo mažiausiai 39 623 žmonės.


Šiame straipsnyje: IzraelisGazaĮkaitai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Visus i duju kamera... Butu tada minejimas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių