Ukraina smogė rusų naftos perdirbimo gamyklai Tuapsėje

  • Teksto dydis:

Tuapsėje, kuri yra Rusijos Juodosios jūros pakrantėje, per naktinę dronų ataką, užsidegė naftos perdirbimo gamykla, pranešė vietos pareigūnai.

Rusijos gynybos ministerija anksčiau pirmadienį paskelbė, kad praėjusią naktį rusų pajėgos numušė 75 ukrainiečių dronus.

Smūgį naftos perdirbimo gamyklai sudavė Ukrainos karinė žvalgyba (HUR), vėliau pirmadienį leidiniui „Kyiv Independent“ patvirtino HUR šaltinis.

Keliuose socialinio tinklo „Telegram“ rusų kanaluose teigiama, kad per išpuolį taip pat kilo gaisras netoli Morozovsko oro pajėgų bazės Rostovo srityje.

Rusijos gynybos ministerija pirmadienį paskelbė, kad virš Rostovo srities sunaikinti 47, virš Belgorodo, Voronežo ir Smolensko sričių – po vieną, virš Krasnodaro krašto – aštuoni dronai. Taip pat teigiama, kad virš Juodosios ir Azovo jūrų numušta dar 17 bepiločių.  

Aštuoni dronai, nukreipti į Krasnodaro kraštą, buvo numušti Tuapsės apylinkėse nuo 3 val. 17 min. iki 4 val. 20 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, teigė vietos pareigūnas Sergejus Boiko, pridūręs, kad aukų ir žalos nėra.

Vėliau rytą per antrą atakos bangą dronų nuolaužoms nukritus Tuapsės naftos perdirbimo gamyklos teritorijoje kilo gaisras, kuris vėliau buvo užgesintas, nurodė pareigūnas.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojetuapsesmūgiai rusijos teritorijoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių