J. Ohmanas: ukrainiečiai yra gudrūs, nenorėčiau su jais kariauti

  • Teksto dydis:

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pranešė, kad buvo atsikovota dar 20 teritorijų, kurias buvo paėmę okupantai. Kokia yra naujausia situacija? Kiek Ukrainos pajėgos pasistūmėjo pirmyn?

Apie tai LNK reportaže buvo kalbamasi su paramos organizacijos „Blue/Yellow“ vadu Jonu Ohmanu.

– Kiek dar likę sąskaitoje pinigų? Ar žmonės vis dar aukoja?

– Turime neblogą kelių milijonų eurų rezervą.

– Kokia naujausia informacija? Ar kai kur Rusijos siena jau yra pasiekta?

– Taip, yra pasiekta Rusijos siena, kai kur rusų kariai net patys traukiasi. Buvo keli atvejai, kuriuos matė Ukrainos kariai, kai Rusijos kariai tiesiog išeina, net nekariauja. Žinoma, žūsta ir ukrainiečiai, bet sąlyginai mažai. Vakarų fronto valdyba nežino, ką daryti. Jie taip lengvai nepasiduos, kova tęsiasi, Rusija didelė ir turi daug resursų. Jie turi bombonešių – galėtų atakuoti labai brutaliai.

Prieš kelias dienas buvau Ukrainoje, Chersone prie Donecko, tai ten mūšiai buvo įnirtingi. Nors turėjau vieną misiją, teko sustoti, nes negalėjau iki galo nuvažiuoti. Naktį vežė labai daug šaudmenų. Ukrainiečiai yra gudrūs, nenorėčiau su jais kariauti. Su Vladimiro Putino Rusija niekaip nesusitarsi.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kaip toliau viskas turėtų vykti strategine prasme?

– Reikia daryti gilesnį puolimą, atsiranda logistika, aprūpinimas. Manau, kad dabar karas turėtų sustoti, ateina žiema. Nemanau, kad bus atkariautos visos teritorijos. Rusija irgi persidėlios, ką nors susigalvos. Matosi, kad Rusijos moralė yra labai žema. Didžioji dauguma ukrainiečių galvoja, kad nugalės. Klausimas, kada ir kaip. Mano manymu, paskutinis mūšis – Krymas.

Noriu dar pasakyti, kad lietuvių aukojimas – fantastiškas. Kiekvieną dieną tai matome sąskaitoje, įdarbiname resursus. Tikiu pergale ir lenkiu galvą prieš lietuvius. Mes darome, ką mokame ir galime.


Šiame straipsnyje: LNK turinyskaras UkrainojeJonas OhmanasBlue/YellowPutinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių