Varšuva iškvies Rusijos ambasadorių dėl Lenkijos oro erdvės pažeidimo

  • Teksto dydis:

Lenkija sekmadienį paskelbė, kad iškvies Rusijos ambasadorių po to, kai rusų sparnuotoji raketa, nukreipta į vakarinę Ukrainą, pažeidė jos oro erdvę.

Ankstų sekmadienio rytą Lenkijos ginkluotųjų pajėgų operatyvinė vadovybė socialiniame tinkle „X“ pranešė, kad Rusijos raketa įskrido į Lenkijos oro erdvę netoli Oserduvo miesto šalies pietryčiuose, 39 sekundes skriejo per jos teritoriją ir grįžo į Ukrainą.

Kiek vėliau sekmadienį Lenkijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Andrzejus Szejna (Andžejus Šeina) transliuotojui „Polsat News“ nurodė, kad tai ne pirmas kartas, kai Rusijos raketa pažeidžia šalies oro erdvę.

„Kiek mums žinoma, tai buvo trečias kartas“, – sakė jis.

„Todėl užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis) išsikvies Rusijos Federacijos ambasadorių, kad jis pateiktų informaciją ir paaiškinimus“, – pridūrė A. Szejna.

„Šiandien arba rytoj pagal diplomatinį protokolą bus įteiktas iškvietimas“, – teigė ministro pavaduotojas.

Anot jo, tolesni Lenkijos veiksmai priklausys nuo Rusijos ambasadoriaus pateikto paaiškinimo ar informacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip

Siaip  portretas
Ka teroristines skyles ambasadorius veikia Lenkijoje?pasodint ant raketos ir issiust i maskva pasiaiskint kodel be kvietimo atskrido

RICHARD

RICHARD portretas
SIAULIU NATO LEKTUVAI JAU PUSE AMZIAUS LYDI IR LYDI RUSU LEKTUVUS;;;;O TIE SKERSA DEDA;;BUTU VIENAS NUKALTAS IR NEBEBUTU TO CIRKO

Taip

Taip portretas
Kiek galima su velniais kalbėtis. Reikia kažką pagaliau daryti. Būtinas griežtas atsakas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių