Vokietija po kruvinos islamisto atakos griežtina peilių kontrolę

  • Teksto dydis:

Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser ketvirtadienį pranešė, kad vyriausybė sugriežtins peilių kontrolę ir apribos kai kuriems nelegaliems migrantams teikiamą paramą po įtariamo islamisto įvykdyto išpuolio.

Spaudos konferencijoje N. Faeser sakė, kad daugeliu atvejų peilius bus draudžiama nešiotis „festivaliuose, sporto renginiuose ir kituose panašiuose viešuose renginiuose“.

Vokietija taip pat svarsto nebemokėti pašalpų migrantams, kuriuos ketinama išsiųsti į kitas Europos Sąjungos šalis, sakė ji.

Praėjusį penktadienį per miesto šventę vakariniame Zolingeno mieste peiliu mirtinai sužaloti trys žmonės, o dar aštuoni buvo sužeisti.

Įtariama, kad tą išpuolį įvykdė 26 metų siras, kaip manoma, susijęs su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

Pirmadienį pagerbdamas aukų atminimą kancleris Olafas Scholzas pažadėjo sugriežtinti Vokietijos įstatymus dėl ginklų kontrolės.

Išpuolis Zolingene vėl paskatino diskusijas dėl migrantų šalyje ir dar labiau padidino spaudimą O. Scholzui prieš sekmadienį vyksiančius svarbius regioninius rinkimus.

Įtariamasis Zolingeno užpuolikas turėjo būti deportuotas į Bulgariją, kuri buvo jo pirma stotelė Europos Sąjungoje, bet, atrodo, vyras nesunkiai išvengė bandymų išsiųsti jį iš šalies.

Pirmadienį O. Scholzas pareiškė, kad Vokietija „padarys viską, ką gali, kad tie, kurie negali ir neturi likti čia, Vokietijoje, būtų repatrijuoti ir deportuoti“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Bijok ne peilio, bijok šakutės! Vienas dūris - keturios skylutės! Dar labiau bijok durnos valdžios, kuri peiliais besišvaistančių svečių prisikviečia, o paskui niekuo dėtus peilius uždraudžia. Nors gal čia faršo gamintojų lobistai tokį parėdymą prastūmė? Uždraus virtuvinius peilius - neliks šeimininkėms kuo mėsą pjaustyt, teks faršą pirkt. Duona tai jau seniai visur raikyta, padoraus sveiko kepaliuko nebegausi, nors verk...

ha ha ha ,,, Hanso nudebilejimas akivaizdus BLT ..

 ha ha  ha ,,, Hanso nudebilejimas akivaizdus  BLT .. portretas
kas tas vokietes dulkina, kad jos tokiais debilus gimdo....manau ,dabar po nepilnameciu isprievartavimu grieztins sanitariniu pampersu isdavima nepilnametems

Algis

Algis portretas
Gal reiktu kontroliuoti imigracija o ne kaltinti peilius.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių