Vokietijoje kūdikių nuodijimo byloje sulaikyta slaugė paleista ir sulaukė atsiprašymo

Vokietijos pareigūnai paleido Ulmo universitetinės ligoninės slaugytoją, kuri buvo suimta dėl įtariamų nuodijus penkis neišnešiotus kūdikius morfinu, pakartotiniems tyrimams parodžius, kad tyrėjų pirminės išvados buvo klaidingos, antradienį pranešė prokurorai.

Penkiems Vokietijos pietvakariniame Ulmo mieste esančioje universitetinėje ligoninėje gydomiems naujagimiams, kurių mažiausias buvo gimęs prieš dieną, o vyriausias – prieš penkias savaites,  gruodžio 20 dieną buvo sutrikęs kvėpavimas. Ligoninės personalas ėmėsi skubių veiksmų, ir pareigūnai sako, kad šis laikinas kvėpavimo sutrikimas poveikio tų kūdikių sveikatai neturės.

Atlikę tyrimus medikai rado morfino pėdsakų kūdikių šlapime ir informavo policiją. Tyrėjai padarė išvadą, kad gruodžio 20 dieną naktinės pamainos metu jiems buvo duota stipraus skausmą malšinančio preparato, ir apklausė tą naktį budėjusios ligoninės darbuotojus. Visi savo kaltę neigė.

Vienos skyriuje dirbusios slaugytojos spintelėje tyrėjai rado švirkštą su į motinos pieną panašiu skysčiu. Pirminių tyrimų rezultatams parodžius, kad šiame skystyje buvo morfino, praėjusį trečiadienį slaugė buvo suimta.

Ulmo prokuroras Christofas Lehras (Kristofas Lėras) antradienį pranešė, kad naujai ištyrus švirkšte buvusio motinos pieno ir skiediklio, su kuriuo jis buvo sumaišytas, mėginius, abiejuose skysčiuose buvo nustatyta morfino pėdsakų. Tada regiono pareigūnai paprašė kaimyninės Bavarijos žemės laboratorijos pakartotinai ištirti mėginius. Tyrimai neparodė morfino pėdsakų motinos piene, tačiau jų buvo rasta skiediklyje.

Sulaikyta slaugytoja į laisvę išėjo sekmadienio vakarą, kai ant skyriuje buvusio morfino buteliuko nebuvo rasta jos DNR pėdsakų, nurodė Ch. Lehras. Pirmadienį prokuroras paskambino slaugytojai ir išreiškė „apgailestavimą“, kad jai teko keturias dienas praleisti areštinėje.

Šis incidentas atgaivino prisiminimus apie kitą vokiečių slaugytoją Nielsą Hoegelį (Nilsą Hėgelį), pernai nuteistą kalėti iki gyvos galvos už 85 pacientų nužudymą.

N. Hoegelis 2000–2005 metais dirbdamas ligoninėse savo aukoms suleisdavo mirtinų injekcijų.

Sučiuptas jis prisipažino, kad sustabdydavo pacientams širdį, nes jam patiko žinoti, kad jis gali juos atgaivinti ir padaryti įspūdį kolegoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvoje dar negirdėjau, kad kas būtų kada oficialiai atsiprašęs dėl nepagrįstų kaltinimų. Pavyzdžiui, Kručinskienės ar Pakso. Ne ta šalis. Tik Brazauskas sugebėjo atsiprašyti žydų, bet irgi užtai buvo keikiamas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių