Vietoje draugiškų rungtynių - vertinga pergalė

Planavome važiuoti draugiškų rungtynių į Lenkiją, bet laimei gavome oficialias rungtynes A lygoje“, - pabrėžė Kauno rajono „Hegelmann“ ekipos vairininkas Andrius Skerla. Jo auklėtiniai atidėtose „TOPsport A lygos“ 18-ojo turo rungtynėse 4:2 išvykoje pranoko Gargždų „Bangą“.

Šeimininkai buvo susikūrę grėsmingą progą, tačiau nuo Pijaus Srėbaliaus atakos apsigynė Arijus Bražinskas. Vartininkas kėlinio pabaigoje taip pat išgelbėjo komandą po tolimo Cesinha smūgio.

42-ąją minutę Kauno rajono klubas išsiveržė į priekį, kai į baudos aikštelę įsiveržęs Artemas Ščedras buvo tikslus. Tik prasidėjus antram kėliniui, 50-ąją minutę, ukrainietis dar sykį gražiai nuginklavo Mantą Bertašių.

Aktyviai žaidusi „Banga“ nesudėjo ginklų – 73-iąją minutę pasižymėjo dėkingai atšokusį kamuolį į vartus nukreipęs Robertas Vėževičius. Tiesa, po poros minučių neužtikrintu varžovų žaidimu gynyboje pasinaudojęs Michaelas Thuique‘as taip pat buvo tikslus.

80-ąją minutę užsitęsusios standartinės padėties metu „Bangos“ gretose pasižymėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Maksimas Andrejevas. Vis dėlto po 3 minučių Leo Ribeiro perdavimą dubliu pavertė M. Thuique‘as.

Su 42 taškais Andriaus Skerlos kariauna labai užtikrintai jaučiasi 2-oje vietoje, „Banga“ turi 27 taškus bei žengia šešta.

„Norėjome laimėti, bet varžovai buvo efektyvesni. Mes pirmajame kėlinyje nepasinaudojome progomis, o antrajame kėlinyje dukart įmušėme. Bėda ta, kad „Hegelmann“ įmušė net keturis sykius. Įvarčiai krito po klaidų. Matyt, mūsų gynyba šį kartą buvo blogesnė nei įprastai. Trūko ir agresyvumo ginantis, jie turėjo per daug laisvės“, - sakė „Bangos“ strategas Davidas Afonso.

„Treneriams tokios rungtynės yra nervingos, bet žiūrovams turėjo patikti. Jie vis atkurdavo intrigą, bet mes tuoj pat ją užmušdavome. Du A. Ščedryj įvarčiai manęs nenustebino, visada juo tikėjome. Ir anksčiau jis turėdavo naudingų veiksmų, bet šį sykį pavyko juos paversti įvarčiais“, - dėstė A. Skerla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių