Likę be stadiono žalgiriečiai pratęsė pergalingą seriją

Iš penkerių rungtynių – keturios pergalės. Tokiu ritmu „TOPsport A lygos“ čempionate žygiuoja „Kauno Žalgirio“ futbolininkai. Kai likusios A lygos ekipos žaidė 26-ojo turo runtynes, kauniečiai atkeltose 35-ojo turo rungtynėse išvykoje 1:0 palaužė Alytaus „Dainavą“.

Rungtynės tarp Kauno ir Alytaus komandų turėjo vykti Dariaus ir Girėno stadione, tačiau dėl Edo Sheerano koncertų palikimo – nualintos vejos – buvo perkeltas į Alytaus stadioną. Tuo tarpu 26-ojo turo susitikimas bus žaidžiamas rudenį Kaune. Tiesa, kol kas neaišku, ar iki to laiko pavyks atgaivinti pagrindinio stadiono veją.

Į akistatą su „Dainava“ kauniečiai stojo išretinti traumų epidemijos. Neskaitant didelio būrio anksčiau iškritusių žaidėjų, pastarosiomis savaitėmis „Kauno Žalgiris“ neteko rezultatyviausio komandos žaidėjo - Filipas Dangubičius (10 įvarčių) persikėlė į Sarajevo „Željezničar“ ekipą. Maža to, praėjusio mačo Telšiuose dėl blauzdos traumos nebaigė Fedoras Černychas. Jis gydysis  Lenkijoje apie mėnesį. Tas pats likimas ištiko ir gynėją Maxime Spano. Prieš tai į pajėgiausią Čekijos futbolo lygą išvyko Jasonas Noslinas. Tuo tarpu ekipą papildę naujokai bosnis Numanas Kurdičius ir prancūzas Quentinas Bena dar laukia savo paleidžiamųjų raštų iš Azerbaidžano ir Rumunijos.

Nepaisant visų netekčių, rungtynes aktyviau pradėjo svečiai – varžovų vartams grasino Artūras Dolžnikovas, Oyinlola Kayode ir Gratas Sirgėdas, tačiau vartininkui Volodymyrui Krynskiui įsitraukti į veiksmą neprireikė.

Kauniečiai įpusėjus pirmajam kėliniui buvo priversti atlikti keitimą. Aikštę paliko saugas Davidas Martinas Anane. Jis į aikštę žengė sirguliuodamas ir pasijuto prasčiau, tad buvo pakeistas.

44-ąją minutę rezultatyvią ataką surengė kauniečiai. Žanas Benedičičius atliko puikų tolimą perdavimą iš savo aikštės pusės O. Kayode. Pastarasis kairiajame flange nusitempė kamuolį į baudos aikštelę, suklaidino oponentą ir perdavė kamuolį V. Armanavičiui, kuris griūdamas pelnė vienintelį šių rungtynių įvartį.

Po pertraukos alytiškių vartininko budrumą patikrino į aikštę žengęs Antonas Fase, tačiau „Dainavos“ vartų sargas kamuolį sugavo. 62-ąją minutę kilo dar vienas gaisras prie aikštės šeimininkų vartų – A. Fase vėl atsidūrė atakos smaigalyje, bet stiprų smūgį atrėmė V. Krynskis.

Per likusį laiką dainaviečiai žaidimą bandė pagyvinti keitimais, tačiau aštresnio pavojaus prie Deivido Mikelionio ginamų vartų taip ir nesukūrė.

Nepralaimėtų rungtynių seriją pratęsę kauniečiai su 44 taškais lieka trečioje turnyro lentelės vietoje, o „Dainava“ su 28 taškais – septinta.

„Pirmos rungtynės, kai varžovams neleidome sukurti bent kiek pavojingesnės situacijos prie mūsų vartų. Tiesa, pabaigoje galėjome sužaisti užtikrinčiau. Kita vertus, džiugu, kad vyrai atranda jėgų, nepaisant to, kad neturime ir Karolio Šilkaičio, ir Setho Sincere’o, ir daugybės kitų traumuotų žaidėjų. Tiesa, jau artimiausiu metu laukiame naujokų įregistravimo“, - kalbėjo „Kauno Žalgirio“ treneris Saulius Širmelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių