Lietuvos „Futsal A lyga“: aštrėja kova dėl čempionų titulo

  • Teksto dydis:

„Futsal A lyga“ tęsiasi lemiamų kovų metas. Savaitgalį vykusiame penkioliktajame „Futsal A lyga“ ture svarbias pergales iškovojo dabartiniai lyderiai – Kauno „Inkaro“ futbolininkai bei čempionų vardą ginantis Radviliškio „Lokomotyvas“, kurie vis dar tęsia kovą dėl čempionų titulo.

Antroje rungtynių dalyje „Baltija“ įrodė pranašumą prieš „Celsį“

„Futsal A lyga“ penkioliktajame ture įtikinamą pergalę namuose iškovojo Panevėžio „Baltija“, kuri 6:2 (2:1) pranoko Kauno „Celsio“ komandą. Pirmasis šių komandų mačas Kaune baigėsi „Celsio“ naudai rezultatu 5:3.

Pirmieji šiame mače į priekį išsiveržė svečiai, kai tikslų smūgį atliko Antanas Šliuževičius ir išvedė „Celsį“ į priekį – 1:0. Per likusią kėlinio dalį abi ekipos demonstravo kietą gynybą ir tik 20-ąją minutę dar kartą pavyko pralaužti vartų gynybą. Tiesa, šį kartą tiksliai baudos smūgį realizavo „Baltijos“ žaidžiantysis treneris Arūnas Šteinas ir išlygino rezultatą – 1:1. Tačiau per likusią minutę A.Šteinui pavyko pasižymėti ir dar kartą, o prieš ilgąją pertrauką „Baltija“ jau buvo priekyje – 2:1.

Antrajame kėlinyje, 27-ąją minutę, trečią kartą šiame mače pasižymėjo panevėžiečių lyderis A.Šteinas ir padidino „Baltijos“ pranašumą – 3:1. Įpusėjus kėliniui, iniciatyvą į savo rankas perėmė šeimininkai ir subalansavę puolimą, 30-ąją minutę, po Tado Markevičiaus tikslaus smūgio, dar labiau išsiveržė į priekį – 4:1. Dar po minutės, tikslų smūgį pridėjo ir „Baltijos“ žaidėjas Domantas Nebilevičius, o rezultatas tapo jau 5:1. Baigiantis kėliniui, 37-ąją minutę, „Celsio“ atsilikimą kiek sušvelninti pavyko Egidijui Janučiui (5:2), tačiau į tai įvarčiu dar kartą atsakė T.Markevičius ir leido švęsti „Baltijai“ pergalę rezultatu 6:2.

Po emocingos kovos – dar viena lyderių pergalė

Sekmadienį Kauno sporto halėje vykęs „Futsal A lyga“ penkioliktojo turo mačas tarp Kauno „Inkaro“ ir  Alytaus „Auskos“ pasibaigė rezultatu 5:3 (3:0). Pirmasis šių ekipų susitikimas taip pat baigėsi „Inkaro“ pergale rezultatu – 3:1.

Jau 2–ąją rungtynių minutę sėkmingai ataką užbaigęs pirmuoju įvarčiu rungtynes atidarė „Inkaro“ žaidėjas Jaunius Juozaitis 1:0. Antrojo rungtynių įvarčio teko gerokai palaukti – 18–ąją kėlinio minutę taiklų smūgį į varžovų vartus pasiuntė Dainius Liutkus 2:0. O jau po akimirkos komandos įvarčių sąskaitą padidino ir Marius Tamulis 3:0. 19–ąją rungtynių minutę „Auskos“ žaidėjas Ričardas Padegimas už nesportišką elgesį įspėtas dvejomis geltonomis kortelėmis buvo pašalintas iš aikštės. Pirmasis kėlinys baigėsi šeimininkų pranašumu 3:0.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui antruoju asmeniniu įvarčiu pasižymėjo Jaunius Juozaitis, po kurio kauniečiai išsiveržė į priekį rezultatu 4:0. 28–ąją rungtynių minutę komandos įvarčių sąskaitą dar kartą padidino Dainius Liutkus 5:0. Vis dėlto Alytaus „Auskos“ ekipa nebuvo nusiteikusi pasiduoti, 36–ąją ir 39–ąją rungtynių minutėmis Remigijui Krisiulevičiui ir Almantui Mikštriūnui pagaliau pavyko voratinklius išvalyti ir iš varžovų vartų – po šių įvarčių rezultatas tapo – 2:5. Likus minutei iki rungtynių pabaigos už nesportišką elgesį buvo įspėtas „Inkaro“ žaidėjas Audrius Juozaitis, o bėgant paskutinėms rungtynių sekundėms, 10 metrų baudinio metu  įvartį realizuoti pavyko Martynui Biržiniui. Nuaidėjus arbitro švilpukui pergalę rezultatu5:3 (3:0) šventė kauniečiai.

Kietoje vyriškoje kovoje „Lokomotyvas“ išsivežė pergalę iš Vilniaus

„Futsal A lyga“ penkioliktajame ture pergalę po tikro nervų karo šventė Radviliškio „Lokomotyvas“, kuris svečiuose 5:4 (2:3) palaužė Vilniaus „Bekento“ komandą. Pirmasis šių ekipų mačas baigėsi rezultatu 4:3, o tą kartą pergalė Radviliškyje taip pat šventė „Lokomotyvas“.

Jau 2-ąją rungtynių minutę „Lokomotyvui“ pavyko pralaužti šeimininkų vartus, kuomet ataką sėkmingai baigė Jurij Jeremejev – 1:0, tačiau dar po kelių minučių rezultatą jau lygino „Bekentas“, o įvarčio autoriumi tapo Andžej Falčik – 1:1. Pirmajame kėlinyje iniciatyva labiau priklausė šeimininkams, kurie 8-ąją minutę, po Pavelo Smolkovo tikslios atakos išsiveržė į priekį – 2:1. Tačiau „Lomokotyvas“ ir vėl atstatė pusiausvyrą, kuomet ataką sėkmingai surengė Marius Butėnas – 2:2. Emocijų rungtynėse netrūko, o pirmąją geltoną kortelę už nesportiška elgesį kėlinio pabaigoje teisėjai parodė „Bekento“ žaidėjui Nikolajui Strelec.

Iki kėlinio pabaigos likus žaisti minutei, į priekį ir vėl pabėgo vilniečiai, o atakos smaigalyje atsidūrė Justinas Zagurskas – 3:2. Paskutinę kėlinio minutę geltona kortelė buvo parodyta ir „Lokomotyvo“ žaidėjui Tomui Sirevičiui, kuris nevykdė teisėjo nurodymo ir nesilaikė reikiamo atstumo nuo kamuolio.

Antrąjį kėlinį įvarčiu pradėjo J.Jeremejev ir rezultatas vėl tapo lygus – 3:3. 22-ąją minutę grubią klaidą padarė „Bekento“ vartininkas Simonas Sabonis, kuris nesugriebė kamuolio, šis įriedėjo į vartus ir padovanojo dar viena įvartį „Lokomotyvui“ – 4:3. Emocijų įkvėpti radviliškiečiai 25-ąją minutę mušė dar vieną įvartį ir pabėgo į priekį jau 5:3. Rungtynių pabaigoje „pasipylė“ geltonų kortelių lavina, o teisėjai turėjo daug darbo tramdydami tiek žaidėjų, tiek ir trenerių emocijas.

25-ąją minutę už neleistiną atakos nutraukimą geltoną kortelę užsidirbo P.Smolkovas. Likus 10 minučių, geltona kortelė buvo parodyta ir Justui Gulbinui, kuris kaip ir kitas komandos draugas nesilaikė tinkamo atstumo nuo kamuolio ir nevykdė teisėjų nurodymų. 33-ąją minutę geltona kortele buvo apdovanotas ir „Bekento“ žaidėjas Aurimas Tamaliūnas, kuris pavojingai nutraukė varžovų ataką ir buvo nubaustas. Kortelių dalybas vainikavo M.Butėnas, kuris itin grubiai sužaidė gynyboje ir buvo nubaustas raudona kortele bei pašalintas iš aikštės.

Dėl šios pražangos traumą gavo „Bekento“ žaidėjas J.Zagurskas, kuris aikštę paliko tik padedamas komandos gydytojo ir buvo smarkiai susimušęs čiurną, nes varžovas sužaidė tiesiai į koją. Paskutines tris minutes „Lokomotyvas“ žaidė aikštėje trimis žaidėjais, o tuo pasinaudojęs „Bekentas“ 37-ąją minutę po A.Tamaliūno įvarčio sušvelnino atsilikimą, tačiau pergalę 5:4 šventė „Lokomotyvas“.

Dešimt „Vytis-LG“ įvarčių privertė kapituliuoti STIHL

Įtikinamą pergalę šventė Kauno „Vytis-LG“, kuris namuose rezultatu 10:3 (5:1) sutriuškino Prienų STIHL futbolininkus. Pirmasis šių komandų tarpusavio mačas Prienuose baigėsi rezultatu 7:5, tačiau tuomet pranašesni buvo STIHL.

Pirmojo rungtynių įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Jau 2-ąją rungtynių minutę kauniečius į priekį išvedė Evaldas Kugys – 1:0. Neilgai trukus „Vytis-LG“ jau mušė ir antrąjį rungtynių įvartį, kurio autoriumi tapo Tadas Sparnauskas – 2:0. Įpusėjus kėliniui, 13-ąją minutę, kauniečių pranašumą dar labiau padidino Aleksandras Jefišovas, po kurio tikslaus smūgio „Vytis-LG“ pirmavo jau 3:0. Tačiau pirmajame kėlinyje „Vytis-LG“ nebuvo linkęs sustoti. 15-ąją minutę įvarti dar kartą mušė T.Sparnausk„Futsal A lyga“ penkas, o dar po minutės ir Giedrius Klevinskas, padidindami savo ekipos pranašumą – 5:0. Visgi, prieniškiams taip pat pirmajame kėlinyje pavyko pralaužti „Vyčio-LG“ vartus. Paskutinę kėlinio minutę pirmąjį STIHL įvartį pelnė Andrius Petraška, bent kiek sušvelnindamas prieniškių atsilikimą prieš ilgąją pertrauką – 5:1.

Antrąjį kėlinį tiksliu smūgiu pradėjo STIHL, o įvarčio autoriumi tapo Rimvydas Lipnevičius, po kurio sėkmingos atakos prieniškiams pavyko dar labiau sušvelninti atsilikimą – 2:5. Beveik įpusėjus kėliniui, 29-ąją minutę, STIHL ir vėl pavyko pralaužti kauniečių gynybą ir po Edgaro Petkevičiaus smūgio rezultatas tapo 3:5. 31-ąją rungtynių minutę varžovų ataką pavojingai nutraukė A.Jefišovas, kuriam už tai buvo parodyta geltona kortelė. Iki rungtynių pabaigos likus žaisti 6 minutes, „pasipylė“ „Vyčio-LG“ smūgiai. 34-ąją minutę įvartį pelnė G.Klevinskas, o dar po minutės ir Andrius Rebždys – 7:3. Per likusį laiką šou surengė E.Kugys, kuris paskutines 4 minutes pelnė tris įvarčius ir nuginklavo varžovus bei leido savo ekipai švęsti triuškinančią pergalę rezultatu 10:3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių