Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatą vėl laimėjo tinklaraštininkai

  • Teksto dydis:

Savaitgalį LFF stadione jau septynioliktą kartą surengtas Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas. Dėl pagrindinio turnyro prizo – pereinamosios „TOPsport“ įsteigtos gražuolės taurės – kovojo šešios komandos.

Lietuvos čempionato nugalėtoju antrą sykį istorijoje tapo apie futbolą rašančio tinklaraščio „Vienuolika“ kolektyvas. Rato sistema vykusiose varžybose nugalėtojas ir prizininkai paaiškėjo tik paskutiniajame ture.

Čempionai ir antrą vietą užėmusi Kauno komanda surinko po 11 taškų, tad nugalėtoją lėmė palankesnis įvarčių santykis – tinklaraštininkai įmušė vienu įvarčiu daugiau.

„Dar 2008 metais pradėtas organizuoti Lietuvos žurnalistų futbolo čempionatas šiais metais vyko ypatingą dieną. Būtent gegužės 25-ąją prieš šimtą metų Lietuva debiutavo olimpinėse žaidynėse ir tai Paryžiaus „Pershing“ stadione padarė Lietuvos futbolininkai, anuomet susitikę su būsimaisiais žaidynių vicečempionais šveicarais“, – sakė turnyrą organizuojančių Lietuvos sporto žurnalistų federacijos ir Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo „PRESS‘as“ vadovas Tautvydas Vencevičius.

Pirmąjį titulą „Vienuolika“ iškovojo 2021-aisiais.

Bronza šiemet pasipuošė daugkartinė čempionė „PRESS‘o“ komanda. Už jų nugarų liko į turnyrą po pertraukos sugrįžusi viešųjų ryšių darbuotojų ekipa „Propaganda“, DELFI ir Marijampolės žurnalistai.

Prizininkai buvo apdovanoti specialiai turnyrui sukurtais „SportCup“ medaliais ir taurėmis, o labiausiai išsiskyrusiems turnyro žaidėjams Lietuvos nacionalinės rinktinės treneris Edgaras Jankauskas ir LFF generalinė sekretorė Rita Bagdonienė įteikė „hummel“ prizus – Lietuvos rinktinės marškinėlius.

„Svarbiausia, kad negailite savęs, tęsiate tradicijas ir aktyviai sportuojate. Linkiu, kad kitąmet ir mums sudarytumėte rimtesnę konkurenciją“, – šmaikščiai žurnalistams linkėjo nacionalinės komandos strategas E.Jankauskas, prisimindamas neseniai vykusią draugišką akistatą Kauno Dariaus ir Girėno stadione, kurioje LFF darbuotojų ir trenerių komanda 6:4 pranoko sporto žurnalistų rinktinę.

Geriausiu turnyro žaidėju išrinktas čempionų komandos lyderis – „Go3“ komentatoriaus karjerą šiemet pradėjęs Kostas Strielkūnas.

Geriausio atakuojančio žaidėjo apdovanojimas įteiktas 7 įvarčius įmušusiam Kauno komandos idėjiniam lyderiui Zigmui Jurevičiui, geriausiu gynėju pripažintas „PRESS‘o“ veteranas Romanas Buršteinas, vartininku – „Vienuolika“ atstovas Vaidotas Kazlauskas.

Lietuvos žurnalistų sąjunga kartu su Lietuvos sporto žurnalistų federacija šiais metais surengs ir žurnalistų krepšinio čempionatą, o rugsėjo pabaigoje Druskininkuose tradiciškai vyks giliausias tradicijas Europoje turintis tarptautinis žurnalistų futbolo turnyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių