Lygos favoritai tolsta nuo persekiotojų

Ne juokais įsibėgėjęs Plungės „Babrungas“ ir toliau lukštena varžovus lyg saulėgrąžas. „TOPsport Pirmos lygos“ 19-ajame ture žemaičiai pratęsė rekordinę pergalių seriją. Taip pat galingai žygiuojantys Vilniaus „Riteriai“ dar labiau padidino savo atotrūkį nuo artimiausių konkurentų.

Žemaičių serija

Kas sustabdys Plungės „Babrungą“? Toks klausimas kirba „TOPsport Pirma lyga“ sirgalių mintyse. Plungiškiai savaitgalį 2:0 pranoko „Šiaulių“ dublerius, kurie šį kartą turėjo vos tris atsarginius aikštės žaidėjus.

Vieną įvartį šiauliečiai įsimušė patys, o kitą pasiekė jų atakų lyderis Eliveltonas, pasižymėjęs jau 8-ąjį kartą šį sezoną. „Babrungas“ fiksuoja ilgiausią laimėjimų seriją lygoje, iškovodamas jau septintąją pergalę iš eilės. Net turnyre pirmaujantys „Riteriai“, Jonavos „Be1“ ar Klaipėdos „Neptūnas“ tokios galingos atkarpos šį sezoną dar neturėjo.

Plungiškiai pavijo, o pagal papildomus rodiklius ir aplenkė ant trečiojo laiptelio stovėjusį „Neptūną“. Klaipėdiečiai 19-ajame ture neplanuotai pabarstė taškų akistatoje su „Kauno Žalgiriu“ B. Uostamiesčio klubas Kaune daugiau nei kėlinį žaidė turėdamas vienu futbolininku daugiau, bet savo padėtį komplikavo iki pertraukos praleisdamas du Mery Traore įvarčius. Antrajame kėlinyje klaipėdiečiai greit atstatė pusiausvyrą, bet per likusį pusvalandį pergalės neišplėšė - 2:2.

Padidino atotrūkį

Jonavos „Be1“ galėjo pasinaudoti „Neptūno“ slystelėjimu, tačiau nerealizavo krūvos progų Mažeikiuose su „Atmosfera“. Pastaroji, palaikoma savo sirgalių, pirmojo kėlinio pabaigoje surengė staigią ataką. Jos smaigalyje atsidūręs korėjietis Sesimas Oh netikėtai vikriai vieninteliu lietimu sutramdė tolimą perdavimą ir išvengė į kamuolį bėgusių gynėjų bei vartininko. Kitu lietimu beliko paristi sviedinį į tuščius vartus. Mažeikiškiai dalinasi 5-8 vietas, o antroje pozicijoje žengiančio „Be1“ persvara prieš „Babrungą“ ir „Neptūną“ sumažėjo iki 3 taškų.

Tuo tarpu Vilniaus „Riteriai“ ir toliau nemažina apsukų. Lygos lyderiai mače su Gargždų „Bangos“ dubleriais tradiciškai pelnė greitą įvartį – kaip tampa įprasta, tai padarė Jonas Usavičius, su 10 rezultatyvių smūgių pavijęs antroje vietoje esantį BFA snaiperį Nedą Garbaliauską.

Netrukus Nojus Stankevičius „Riteriams“ pridėjo dar vieną įvartį, bet įpusėjus kėliniui gargždiškiui Maksimui Andrejevui pavyko atkurti intrigą - 1:2. Vis dėlto tas pats N. Stankevičius atsakė savo dubliu – 3:1, o vilniečiai artimiausius konkurentus lenkia jau 6 taškais.

Lygiųjų rutina

„Lyg ir gerai, lyg ir nieko gero - rutina“, - gūžčiojo pečiais Haroldas Šidlauskas. Jo auklėtiniai Vilniaus BFA futbolininkai 19-ajame ture pratęsė lygiųjų seriją. Vilniečiai savojoje BFA arenoje žaidė po beveik dviejų mėnesių pertraukos. Namų sienos padėjo tik iš dalies - jie pasidalino po tašką 1:1 su Kretingos „Minija“. Tai buvo jau ketvirtasis iš eilės lygiosiomis pasibaigęs BFA mačas ir iš viso jau 9-osios lygiosios šį sezoną. Tiek pat kartų su savo oponentais taikiai išsiskyrė ir „Minija“. Abi ekipos pagal šį rodiklį yra ryškios lygos lyderės.

Tokiu pat rezultatu 1:1 sužaidė ir BFA ekipai į nugarą kvėpuojantis Kėdainių „Nevėžis“. Kėdainiečiai mūšyje su „Panevėžiu“ B pagaliau sulaukė rezultatyvių veiksmų iš savo daug žadančio naujoko Jevgenijaus Mohilo. Tiesa, džiaugsmas puolėjo įvarčiu truko vos 13 min., nes Nojus Lukšys greit atstatė pusiausvyrą. Vis dėlto pirmasis J. Mohilo įvartis per ketverias rungtynes turėtų įkvėpti vilčių „Nevėžio“ naujajam treneriui Algirdui Surgautui. Mat 25 metų ukrainietis užpernai vienas ant savo pečių tempė visą Kėdainių klubo puolimą, tapdamas rezultatyviausiu visos lygos sezono futbolininku.

Išsigelbėjo prieš pabaigą

Į kompaniją su „Nevėžiu“, BFA ir „Atmosfera“ įsitaisė tiek pat – 27 taškus sukaupęs Tauragės „Tauras“. Tauragiškiai Kaune įpusėjus antrajam kėliniui įtikinamai (3:1) pirmavo prieš „Hegelmann“ B, bet per likusį laiką praleido antrąjį Dominyko Pašilio smūgį, o per pridėtas minutes ir Arno Armalo išlyginamąjį įvartį – 3:3.

„Kai su tokiais jaunais žaidėjais prieš patyrusią komandą pavyksta panaikinti dviejų įvarčių skirtumą, negali būti nepatenkintas“, - pripažino „Hegelmann“ B vairininkas Tadas Vilkevičius.

„Hegelmann“ B su 19 taškų dar labiau padidino saugų atstumą nuo iškritimo zonos. Joje kol kas vis dar klimpsta Kauno rajono „Garliava“. Garliaviečiai išvykoje aršiai pasipriešino Panevėžio „Ekranui“, bet 73-ąją min. neapsigynė nuo varžovų kapitono Mariaus Zabarausko išpuolio. Minimali pergalė „Ekranui“ padėjo pavyti 9 vietoje esančią „Miniją“. „Garliavos“ komanda su Gargždų „Banga“ B ir toliau dalinasi pozicijas turnyro lentelės dugne.


Šiame straipsnyje: riteriaiNeptūnasfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių