Pirmosios čempionato nulinės lygiosios fiksuotos tarp Prancūzijos ir Nyderlandų

Žengiant į savaitgalį – futbolo desertas Europos futbolo čempionate. Šįkart susitiko Prancūzijos ir Nyderlandų rinktinės.

Prancūzijos ekipoje dėl nosies lūžio į startinį vienuoliktuką nebuvo įtraukas Kylianas Mbappe, nors kelias dienos nerimo kalbos, jog su apsaugine kauke žaidėjas galbūt pasirodys aikštėje nuo pirmųjų minučių.

Pirmuosiuose savo grupės etapo mačuose abi ekipos iškovojo pergales, todėl čia buvo kovojama dėl pirmosios vietos grupėje.

Nuo pat rungtynių pradžios pasipylė aukščiausio lygio futbolas – pradžioje savo progą susikūrė Jeremie Frimpongas iš Nyderlandų, o jau po dviejų minučių prancūzas Antoine'as Griezmanas taip pat pabandė, bet rezultatas nekito.

14-ąją minutę Prancūzija turėjo auksinę progą mušti įvartį – prieš vartininką dviese iššokę prancūzai nesugebėjo pasinaudoti šansu – Adrienas Rabiot vietoje to, kad pats smūgiuotų į vartus pasirinko perduoti kamuolį A. Griezmanui, bet šis buvo šiek tiek netikslus ir prancūzai liko nieko nepešę.

Kėlinys su nemažai progų prie abiejų vartų taip ir baigėsi – 0:0.

Antrajame kėlinyje ir toliau tęsiasi „sausos“ abiejų komandų atakos. Čia bando Memphis Depay iš baudos smūgio, toliau prancūzai atsako Marcuso Thuramo, A. Griezmano ir Aurelienas Tchouameni bandymais, tačiau viskas veltui – nei vienas smūgis nepasiekia tikslo.

Galiausiai kamuolys atsiduria vartuose. Nyderlandų Xavi Simonsas yra tas laimingasis, kuriam pavyko nuginkluoti varžovų vartininką. Vis dėlto, tribūnoms švenčiant įvartį VAR teisėjas perduoda informaciją, jog prieš įmušant buvo fiksuota nuošalė ir rezultatas atstatomas į 0:0.

Atrodo, jog komandos jau susitaikė su lygiosiomis ir bando išsaugoti rezultatą bei neprarasti bent to vieno taško. Šiek tiek agresyviau atrodantys prancūzai vis dėlto neranda kelių link priešininkų vartų. Rungtynės taip ir baigiasi, o rungtynių arbitras fiksuoja pirmąsias čempionato nulines lygiasias.

Nyderlandai 0 - 0 Prancūzija

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių