Prancūzijos futbolo žvaigždė K. Mbappe ragina balsuoti antrajame visuotinių rinkimų ture

  • Teksto dydis:

Prancūzijos futbolo rinktinės kapitonas Kylianas Mbappe (Kilianas Mbapė) ketvirtadienį pareiškė, kad būtina balsuoti antrajame visuotinių rinkimų ture.

„Tai tikrai skubu. Matėme rezultatus. Jie yra katastrofiški“, – sakė K. Mbappe.

Šiuos komentarus jis išsakė spaudos konferencijoje Hamburge prieš penktadienį vyksiančias Europos futbolo čempionato ketvirtfinalio rungtynes, kuriose Prancūzija ir Portugalija žais dėl vietos finale.

Praėjusią savaitę Prancūzijoje vykusiuose rinkimuose kraštutinių dešiniųjų partija „Nacionalinis sambūris“ (RN) iškovojo triuškinamą pergalę pirmajame rinkimų ture.

Sekmadienį vyks antrasis rinkimų turas, kurio metu RN tikisi užsitikrinti daugumą iš 577 vietų Prancūzijos Nacionalinėje Asamblėjoje.

Jei partijai pasiseks, jos 28-erių lyderis Jordanas Bardella (Žordanas Bardela) bus paskirtas ministru pirmininku.

Tačiau naujausios apklausos rodo, kad RN nepavyks iškovoti visiškos pergalės, nes centro ir kairieji sudaro vietinius susitarimus, kuriais siekiama užkirsti kelią kraštutinių dešiniųjų atėjimui į valdžią.

Tačiau tai ne pirmas kartas, kai Prancūzijos futbolo žvaigždė reiškia nuomonę apie pirmalaikius rinkimus.

Praėjusį mėnesį K. Mbappe sakė, kad jo šalis pasiekė kritinį tašką, taip ragindamas nebalsuoti už kraštutinius dešiniuosius.

Tačiau vieno iš šiuolaikinių Prancūzijos simbolių komentarai sukėlė rimtas diskusijas šalyje, o dešiniųjų pažiūrų veikėjai perspėjo jį nesikišti į politiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių