Prezidentas skeptiškai vertina siūlymus įvesti tiesioginį LFF valdymą

Prezidentas Gitanas Nausėda skeptiškai vertina siūlymus laikinai įvesti tiesioginį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) valdymą.

Pasak šalies vadovo, situacija nepasikeis priėmus „futbolo gelbėjimo“ įstatymą, o Lietuvai gali kilti grėsmė būti pašalintai iš tarptautinių varžybų.

„Jeigu mūsų futbolu užsiimtų žmonės, kurie tikrai gerai išmano futbolą, tai būtų turbūt daugiau naudos, bet, tiesą sakant, nemanau, kad tokiu keliu eidami ir kurdami futbolo gelbėjimo įstatymus (pasiektume rezultatų), turbūt prieisime, kad pradėsime kurti tikėjimo gelbėjimo įstatymą ar kokį panašų įstatymą“, – pirmadienį žurnalistams Klaipėdoje sakė prezidentas.

Šalies vadovas teigė, kad prasta futbolo situacija „prasideda anksčiau negu nacionalinė rinktinė“, ir yra susijusi su visa rengimo sistema, o joje esančių bėdų neišspręs vienas įstatymas.

„Galimas dalykas, kad tai gali lemti, ir tokių pavyzdžių turime labai nemažai, kada tarptautinės organizacijos, atleiskite už šitą žodį, išspirs mus iš tarptautinių varžybų ir tada mes gyvensime be futbolo, kaip dabar gyvena Rusija“, – kalbėjo prezidentas.

Keli valdančiajai koalicijai priklausantys parlamentarai pirmadienį pristatė registruojamą įstatymo projektą, kuriuo siūlo laikinai įvesti tiesioginį Lietuvos futbolo federacijos valdymą.

Pasak Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Mykolo Majausko, įstatymas užtikrintų, kad būtų organizuojami „nauji demokratiniai federacijos rinkimai be kriminalinio pasaulio atstovų“.

Šveitimo, mokslo ir sporto viceministro Lino Obcarsko teigimu, toks sprendimas galėtų pasitarnauti sprendžiant federacijos valdyme esamas problemas, atnaujinat veiklos modelį.

Tačiau pasak viceministro, „būtina įvertinti ir potencialias neigiamas tokio sprendimo pasekmes“, tokias kaip nacionalinių rinktinių suspendavimas, rizika negauti lėšų iš tarptautinių federacijų.

Dėl to ministerija siūlo, kad šiame procese dalyvautų FIFA ir UEFA.

Projekte numatyta, kad įstatymo galiojimo laikotarpiu LFF valdymo organų funkcijas perimtų laikinasis administratorius, jį paskirtų Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Taip pat siūloma, kad LFF valdymo organų nariais negalėtų būti už tyčinį nusikaltimą nuteisti asmenys.

Pokyčius inicijuojantys politikai teigia, kad šie pamatiniai futbolo valdymo principai yra numatyti Pavyzdiniuose Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) įstatuose.

Pastaraisiais metais Lietuvos futbolo vadovybė buvo kritikuojama dėl prastų sportinių pasiekimų ir dalies funkcionierių ryšių su nusikalstamu pasauliu.

Šiuo metu Lietuva pagal FIFA reitingus užima 142 vietą ir tai yra istoriškai prasčiausias rezultatas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vyriausybės valdymas

Vyriausybės valdymas portretas
Gal reikia įvesti tiesioginį prezidento valdymą vyriausybei?

taip

taip portretas
isivaizduoku kaip si vyriausybe vadovaus futbolui,gal ir krepsiniui laikas ivest tiesiogini valdyma....

Tauta

Tauta portretas
kriminalinis taškas g
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių