Drąsi prognozė tapo niūria realybe Suomijos čempionams

„Nieko nėra neįmanoma“, - prieš akistatą su Suomijos čempionais kartojo „Panevėžio“ vairininkas Stijnas Vrevenas. Belgo ryžtas pasiteisino aikštėje. „Panevėžio“ futbolininkai puikiai debiutavo UEFA Čempionų lygos atrankoje. Lietuvos čempionai, kurie šiemet A lygoje rungtyniauja labai nesėkmingai, savo aikštėje net 3:0 sutriuškino stipriausią Suomijos komandą Helsinkio HJK.

Pirmasis įvartis į svečių vartus krito jau 17-ąją minutę. Po Roberto Mazano perdavimo pasižymėjo Ernestas Veliulis.

Komandos išėjo ilsėtis 1:0 pirmaujant panevėžiečiams.

65-ąją minutę Nicolas Gorobsovas realizavo 11 metrų baudinį ir rezultatas tapo 2:0.

Tuojau pat, praėjus vos porai minučių, į Suomijos ekipos vartus krito trečias įvartis. Jį pelnė Noelis Mbo.

71-ąją minutę už antrą geltoną kortelę aikštę turėjo palikti „Panevėžio“ legionierius Cheikhou Diengas. Tačiau svečiai, net ir turėdami kiekybinę persvarą, nesugebėjo įmušti nė vieno įvarčio.

Atsakomosios rungtynės po savaitės vyks Suomijoje. Jei panevėžiečiai įveiktų HJK barjerą, kitame Čempionų lygos atrankos etape jiems tektų rungtyniauti su  Lenkijos čempionais Balstogės „Jagellonia“ futbolininkais.

„Didžiuojuosi savo žaidėjais. Klubui tai buvo pirmas mačas Čempionų lygoje ir turime tokį rezultatą.Vyrai kovėsi neįtikėtinai. Akimirkomis mes žaidėme nuostabiai, bet svarbiausias dalykas, kad komanda norėjo kentėti. Reikia pripažinti, kad varžovų komanda yra labai gera, jie turi individualiai stiprių žaidėjų, bet mes žaidėme su didele širdimi. Turime didžiuotis tuo, ką padarėme, turime nueiti ramiai miegoti ir pradėti ruoštis kitoms rungtynėms“, - kalbėjo Stijnas Vrevenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių