Teismo sprendimas spaudžia Kauno klubą

Nedidelę pergalę Vilniaus apygardos teisme pasiekęs „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas sulaukė atsakomojo kirčio. Lietuvos apeliacinis teismas atšaukė ankstesnį kolegų sprendimą ir uždraudė kauniečiams naudoti „Žalgirio“ vardą. Tačiau tai padarė net griežčiau nei reikalavo ieškovai.

Vilniaus „Žalgirio“ ir „Kauno Žalgirio“ klubai ietis dėl pavadinimo bei ženklų naudojimo kryžiuoja jau ne pirmus metus, tačiau šį sezoną kova pasiekė finišo tiesiąją. Sausio mėnesį Vilniaus apygardos  teismas atmetė vilniečių prašymą oponentams iš Kauno taikyti laikinąsias apsaugos priemones.

Ieškovė prašė teismo įpareigoti VšI Futbolo klubą „Kauno Žalgiris“ pakeisti savo pavadinimą taip, kad jame jokia apimtimi ir jokia forma nebūtų naudojamas žymuo Žalgiris ir šiuos pakeitimus ne vėliau kaip per 30 dienų nuo teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos įregistruoti Juridinių asmenų registre, nurodant, kad atsakovui per teismo sprendime nurodytą terminą neįvykdžius įpareigojimo pakeisti juridinio asmens pavadinimą, bus skirta 100 eurų bauda už kiekvieną uždelstą dieną.

Nors ir sulaukę nepalankaus sprendimo vilniečiai kreipėsi į Apeliacinį teismą. Išnagrinėję bylą šio teismo teisėjai nutarė panaikinti ankstesnį sprendimą ir leisti pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones. Tokiu būdu kauniečiams buvo uždrausta savo sportinėje ir ūkinėje veikloje, susijusioje su futbolu, bet kokiu būdu ir forma naudoti žymenį Žalgiris, įskaitant jo naudojimą futbolo komandos pavadinime, reklamoje, komercinėje dokumentacijoje, interneto tinklapiuose, domenų pavadinimuose ir kitur.

Nors kauniečiai nesutinka su teismo sprendimu, jie pasirengę jį įvykdyti. Tačiau problema ta, jog Apeliacinio teismo sprendimas turėjo įsigalioti oficialiai jam įsiteisėjus. Tai yra, ne per 30 dienų, kaip prašė vilniečiai, o nedelsiant po to, kai teisėjai savo nutartį patvirtino parašais.

Kauniečiams nebuvo suteikta nė dienos permainoms, o jos būtinos norint pakeisti ekipos emblemas, pavadinimą ant aprangos bei nusprendžiant, kaip toliau vadinsis Kauno ekipa. Dėl šio akibrokšto jau buvo iškilusi grėsmė praėjusią savaitę Kaune vykusioms A lygos rungtynėms tarp šeimininkų ir Utenos „Utenio“ klubų. Kauniečiai, baimindamiesi finansinių sankcijų, netgi prašė uteniškių ir A lygos vadovų nukelti dvikovą. Vis dėlto paskutiniu momentu nutarta žaisti. Ketvirtadienį „Kauno Žalgiris“ dar šiuo pavadinimu įbėgo į aikštę Vilniuje, kur sensacingai atėmė taškų iš pirmenybių lyderio „Trakų“ klubo.

Tačiau tokia situacija tęstis amžinai negali. Kauniečiams teks rasti išeitį. Mūsų portalo paprašytas pakomentuoti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) poziciją šiuo klausimu, LFF prezidentas Edvinas Eimontas teigė, jog federacija siekia išsaugoti objektyvumą ir nesikiš į dviejų klubų ginčą juridinį bei komercinį ginčą. Tai paliekama teismų kompetencijai.

Kol kas nežinia kaip baigsis ginčas, o futbolo aikštėje kol kas kur kas geriau sekasi vilniečiams. Sostinės klubas po 9 turų su 19 taškų žengia antras, o kauniečiai su 6-iais taškais yra paskutiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių