Nestabdantis „Žalgiris“ - žingsniu arčiau titulo

"Mums buvo likę šeši finalai ir pirmąjį mes pralaimėjome", - atsiduso Aleksejus Pankovecas. Alytaus "Dainavos" trenerio asistentas neslėpė apmaudo dėl išvykoje 1:3 pralaimėto .„TOPsport A lygos“ mūšio su pirmenybių lyderiu Vilniaus „Žalgiriu“.

Dėl išlikimo lygoje kovojnatys dainaviečiai į Vilnių atvyko be diskvalifikuoto trenerio Sergejaus Kuznecovo. Svečiai daug dėmesio skyrė gynybai, tačiau pirmą įvartį praleido po pirmo oponentų pakelto kampinio. Joelis Bopesu atliko 11-ąjį rezultatyvų perdavimą, o taikliu smūgiu galva pasižymėjo Jurijus Kendyšas.

Svečiai atsakė pora gana nepavojingų šūvių, tiesa, 27-ąją minutę buvo atstatyta pusiausvyra. Po Artiomo Baftalovskio perdavimo trečią įvartį per pastarąsias ketverias rungtynes pelnė Davoras Rakičius. Vis dėlto pirmą pridėto laiko minutę kamuolį į savo buvusios ekipos vartus iš arti pasiuntė Paulius Golubickas.

Po pertraukos svečiai išsiskyrė tik Ode Abdullahi grėsmingesne ataka, daug skirdami dėmesio gynybai. Vis dėlto 69-ąją minutę po perdavimo iš dešiniojo krašto N. Petkovičius prie rezultatyvaus perdavimo pridėjo ir įvartį.

Paskutinio išpuolio metu žalgiriečiai galėjo pelnyti dar vieną įvartį, tačiau J. Bopesu spirtas kamuolys atsimušė į skersinį.

„Daug kamuolio kontrolės, bet ir nemažai klaidų, prarastų kamuolių. Kai kuriems mūsų žaidėjams reikia daugiau laiko adaptuotis. Kita vertus, parodėme daug noro ir pasiekėme pergalę – tai svarbiausia“, - sakė Vladimiras Čeburinas.

„Neigiamas rezultatas, nes šiam mačui labai rimtai ruošėmės. Greitai praleidome įvartį po standartinės padėties. Teko koreguoti veiksmus.Pralaimėdami turėjome tapti agresyvesni, tai kažkiek pavyko ir išlyginome rezultatas. Mus nuslopino dar vienas praleistas įvartis kėlinio pabaigoje. Žinojome kaip žais žalgiriečiai, bet viena yra pasiruošti planą, o kitą – jį įgyvendinti. Nepavyko, bet einame toliau“, - dėstė Aleksejus Pankovecas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių