„Aurum 1006 km lenktynėse“ – lyderių rokiruotės ir vienų favoritų pasitraukimas

Saulės ir automobilių gausmo įkaitintoje Palangoje įpusėjo jubiliejinės, 25-osios, „Aurum 1006 km powered by Hankook“ lenktynės.

Lenktynininkai jau įveikė beveik 500 km, o gausiai susirinkę žiūrovai, kaip ir tikėtasi, gali stebėti įspūdingas kovas tarp pačių greičiausiųjų.

Po starto praėjus maždaug pusantros valandos ir komandoms atlikus pirmuosius keitimus, prasidėjo pokyčiai lyderių gretose.

Lenktynių lydere tapo „Circle K miles Plus Racing Team“ komanda, kurios atstovas Simas Juodviršis su „Audi R8 LMS GT3 EVO II“ po atkaklios kovos aplenkė nuo starto pirmavusios čempionės titulą ginančios ir kvalifikaciją laimėjusios „STATETA BRO-TOKS by IGNERA“ narį britą Timą Whale‘ą su „Mercedes-Benz AMG GT3 EVO“

Vienu metu tarp šių lenktynininkų įvyko nedidelis incidentas, tačiau automobiliai beveik nenukentėjo ir sportininkai toliau tęsė lenktynes.

Netrukus čempionai nukrito ir į trečiąją vietą, nes T. Whale‘ą aplenkė ir „Bio-Circle & HSG Service by Dynami:t“ komandos narys Egidijus Gražys su „Audi R8 LMS GT3 EVO II“.

Dar po akimirkos Kajus Šikšnelis („AROS MARINE BY DREAM 2 DRIVE“) su „Porsche GT3 CUP 992“ trenkėsi į trasoje esančias padangas. Dėl to pirmą sykį trasoje pasirodė saugos automobilis, tačiau neilgai trukus jis pasitraukė ir lenktynės buvo pratęstos.

Vėliau „Circle K miles Plus Racing Team“ komanda didino atotrūkį nuo persekiotojų, o vieni pagrindinių jų konkurentų apmaudžiai buvo priversti trauktis iš kovos. Greičiausias „Bio-Circle & HSG Service by Dynami:t“ lenktynininkas Karolis Jovaiša fiksuoja greičiausią savo laiką (1 min. 6,402 sek., tačiau netrukus sulėtėja ir traukiasi iš trasos. Kaip teigė pats sportininkas, automobiliui sugedo pavarų dėžė.

Dėl vairo gedimo pasirodymą lenktynėse jau baigė ir „Porsche Baltic 92“ komanda.

Netrukus „STATETA BRO-TOKS by IGNERA“ narys Julius Adomavičius vėl išvedė savo komandą į priekį. Panašu, kad atkakli kova tarp šios ir „Circle K miles Plus Racing Team“ komandų tęsis iki pat finišo.

Iš viso sportininkams Palangoje teks įveikti 373 ratus, kurių kiekvieno ilgis po 2682 metrus.

Lenktynes tiesiogiai iš Palangos transliuoja TV6 televizija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vairuotojas.....

vairuotojas..... portretas
......durnių laivas. kokią tarptautinę reikšmę turi šitos lenktynės... JOKIOS.. Keletas piniguočių uždarė pagrndinę - tarptautinę magistralę Klaipėda - Liepoja, pridarė vairuotojams, keliaujantiems, krovinius vežantiems ir visiems kitiems žmogeliams keblumų, susiformavo spūstys, apvažinėjimai įvairiais šunkeliais, o jie matai lenktyniauja mergų prisivežę. Važiuokit, nesusipratėliai į kokį nors poligoną, aerodromą ir durniuokit iki sąmonės netekimo.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių