Daviso taurė: lietuviai atsilieka nuo Kroatijos tenisininkų 0:2

Lietuvos vyrų teniso rinktinei nepavyko pergalingai pradėti Daviso taurės pirmos pasaulinės grupės susitikimo prieš Kroatijos komandą. Pirmoje susitikimo akistatoje Vilius Gaubas (ATP-182) 4:6 2:6 neatsilaikė prieš Borną Gojo (ATP-439).

„Tikrai nelengvas mačas, labai dideli greičiai. Buvo sunku priimti jo padavimus. Tikiuosi kitą kartą bus geriau. Antro seto pradžioje jaučiau, kad žaidžiu geriau, tačiau kai reikėjo užbaigti taškus, šiek tiek paskubėdavau ir suklysdavau. O to daryti, ypač kai varžovas taip gerai paduoda, negalima“, – po dvikovos vykusioje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos tenisininkas.

Antroje dienos dvikovoje Edas Butvilas (ATP-368) rimtai kibo į atlapus kroatų lyderiui Duje Ajdukovičiui (ATP-105). Visgi daugiau nei 2,5 val. trukusi dvikova baigėsi labiau patyrusio kroato pergale 7:5 6:7(6) 6:2.

„Varžovas labai gerai sužaidė svarbiausiais susitikimo momentais. Rezultatas jam paduodant daug kartų buvo 0:30 ar 15:30, atrodo tokiose situacijose aš pats neklydau, tačiau Ajdukovičius tomis akimirkomis sužaidė tikrai puikai. Tie taškai ir lėmė mačo baigtį. Visgi pamačiau, kad esu arti to lygio, belieka sunkiai dirbti ir mokytis iš tokių susitikimų“, – kalbėjo E. Butvilas.

Šeštadienį kroatų ir lietuvių dvikova turėtų būti pratęsta dvejetų susitikimu tarp Ričardo Berankio (ATP-326) ir Pijaus Vaitiekūno (ATP-2002) bei Mate Pavičiaus (dvejetų ATP-3) ir Mili Poljičako (ATP-327). Vėliau V. Gaubas susitiks su D. Ajdukovičiumi, o E. Butvilas žais prieš B. Gojo. Visgi visos šios nominacijos komandų kapitonų sprendimu dar galės būti keičiamos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių