E. Riabko: kitąmet sugrįšiu stipresnis

„Kitąmet sugrįšiu stipresnis ir vėl sieksiu aukso“, – pabrėžė Edgaras Riabko, iškovojęs trečią per savo karjerą motorlaivių „Formulės-2“ (F2) pasaulio čempionato sidabro medalį.

Pabaigtuvės – Portugalijoje

Du paskutiniai šiemečio F2 pasaulio čempionato etapai buvo surengti Portugalijoje.

Pezo da Regva ir Vila Velja de Rodauno trasose įvykusius penktą ir šeštą etapus Lietuvos atstovas E. Riabko užbaigė užėmęs trečias vietas.

Tokioje pat pozicijoje jis buvo ir Klaipėdoje (trečias etapas), o Italijoje – antras ir penktas, Norvegijoje – ketvirtas.

Kaunietis surinko iš viso 67 taškus, jie bendroje įskaitoje lėmė antrą vietą. Pasaulio vicečempionu E. Riabko tapo trečią kartą (anksčiau – 2020 m. ir 2023 m.).

Pasak sportininko, šis sezonas buvo intensyvus, konkurencingas ir permainingas, teko įveikti įvairių kliūčių – techninės problemos trikdė ritmą Italijoje, Portugalijoje.

Prieš lenktynes Pezo da Regvoje per treniruotę sugedo 15 tūkst. eurų kainavęs variklis, bet komanda greitai jį pakeitė atsarginiu ir E. Riabko tęsė varžybas.

„Kiekvienas ekstremalus išbandymas – neįkainojama patirtis“, – reziumavo Edgaras.

Varžovai: šį F2 sezoną pasaulio čempionate lenktyniavo 26 sportininkai. / powerboatracingworld.com nuotr.

Penktas arabo auksas

Pasaulio čempionu penktą kartą tapo Rashedas Al Qemzi (Jungtiniai Arabų Emyratai, 81 tšk.).

Jis – kol kas vienintelis per F2 istoriją, iškovojęs tiek aukso medalių. Keturis kartus yra triumfavęs švedas Ericas Starkas.

„Pirmiausia noriu padėkoti bendražygiams, prisidėjusiems, kad švęstume pergalę. Čempionatas buvo itin sudėtingas, varžovai – aukščiausio lygio. Džiaugiuosi, kad, atėjus lemiamiems startams, išvengiau apmaudžių klaidų“, – kalbėjo iš Abu Dabio kilęs R. Al Qemzi.

Bronzą iškovojo jo tautietis Mansooras Al Mansooris (51 tšk.), trečiu prizininku buvęs ir 2022-aisiais.

Į pirmą dešimtuką taip pat pateko Mathilda Wiberg (Švedija, 48 tšk.), Matthew Palfreymanas (Didžioji Britanija, 44 tšk.), Nelsonas Morinas (Prancūzija, 32 tšk.), Giacomo Sacchi (Monakas, 27 tšk.), Duarte Benavente (Portugalija, 21 tšk.), Mette Bjerkneas (Norvegija, 20 tšk.), Davidas del Pinas (Italija, 19 tšk.).

Egidijus Dagilis (20 vieta), kaip ir dar šeši lenktynininkai, neiškovojo nė vieno įskaitos taško.

Blykstelėjo ir jaunimas

E. Riabko sidabro medalis – ne vienintelis šiemet Lietuvos motorlaivininkų iškovotas trofėjus.

Kiekvienas ekstremalus išbandymas – neįkainojama patirtis.

GT30 klasės pasaulio čempionato bronzą Estijoje pelnė Mantas Kukcinavičius. Jį aplenkė tik norvegas Adrianas Ostby ir estas Rene Suukas.

Latvijoje surengto Baltijos motorlaivių čempionato F4 klasės čempionu tapo Paulius Stainys, Nida Kilinskaitė iškovojo sidabrą. Antrą vietą užėmė ir Elimantas Raziulis (GT15), treti buvo Emilis Morkūnas (GT10) ir Arvydas Dranseika (OSY 400).

„Formula Future“ pasaulio čempionate (dalyviai – 6–18 metų) blykstelėjo Lietuvos motorlaivių akademijos auklėtiniai: Latvijoje įvykusių varžybų skirtingų rungčių aukso medalius iškovojo Aronas Riabko ir Kemas Mitkus, sidabro – Naglis Riabko, Evelina Jasionytė ir Adriana Kaškauskaitė, bronzos – Dovydas Pūkas ir Adas Šileika. Bendros įskaitos pasaulio čempionu tapo A. Riabko, E. Jasionytė ir K. Mitkus buvo antri, A. Kaškauskaitė – trečia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių