Ekspertas neabejoja teisėjų klaida: jamaikietis R. Stona ir M. Alekna turėtų susikeisti vietomis

  • Teksto dydis:

Disko metiko jamaikiečio Roje Stonos pasirodymas kelia aistras. Penktadienį Romoje, „Deimantinės lygos“ varžybose, jis užėmė antrąją vietą, o lietuvis Mykolas Alekna liko trečias. Tiesa, švedų ekspertas tikina, kad sportininkai turėtų apsikeisti vietomis.

Antruoju bandymu olimpinio čempiono Roje Stonos diskas nuskriejo 67,85 m, kas jam užtikrino antrąją vietą. Varžybų laimėtoju tapo slovėnas Kristjanas Čehas, paskutiniu bandymu diską išmetęs 68,61 m.

Vis dėlto, anot švedų sporto eksperto Christiano Olssono, jamaikiečio mestas diskas nusileido ant 66,90 m ir teisėjas suklydo smūgio žymą pamatavęs gerokai toliau.

Ch. Olssono teigimu, jei teisėjas rezultatą būtų išmatavęs tiksliai, R. Stona ir M. Alekna turėtų susikeisti vietomis, tai yra – antrą vietą būtų užėmęs ne jamaikietis, o lietuvis.

„Nekyla abejonių, tai nėra teisinga. Tada jis net nebūtų antras. Tikiuosi, kad kažkas tai pamatys ir pateiks protestą“, – sakė Ch. Olssonas Švedijos transliuotojui SVT.

R. Stona užėmė antrąją vietą – vos 17 centimetrų aplenkė M. Alekną, penktu bandymu diską nusviedusį 67,68 m.

„Tai yra aukščiausias lengvosios atletikos lygis ir kiekvienas turi pasiekti rezultatą, kurio nusipelnė“, – kalbėjo Ch. Olssonas.

Švedų ekspertas tikino, kad net varžybų laimėtojo K. Čeho metimas atrodė išmatuotas neteisingai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

asd

asd portretas
Durniams lietuviams visada teisėjai kalti. Net nusibosta tą patį per tą patį skaityt. Dar kažkos "švedų ekspertas" išlindo iš krūmų. O kodėl nerašote apie tuos ekspertus, kurie rašo, kad lietuvis tik penktos vietos vertas? Visada išrenka tik tuos pliurpalus, kurie už lietuvius ir prieš rusus ir sukelia į spaudą. Jau vemt verčia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių